Veckans bloggtips: Petra Törnros – stor, stark och envis som få

Foto: Alex Danielsson

Petra Törnros nu tillbaka, bättre än någonsin. Efter åtta års frånvaro från scenen gjorde hon 2010 en comeback på Oslo Grand Prix. I slutet av januari 2011 började Petra att dokumentera sin träning genom att blogga på den nya portalen ClassicMuscle.se.

Besök petra.classicmuscle.se för Petras blogg, inspirerad av Carina Isaksson (själv BODY.se-bloggare):

Genom att starta denna blogg får jag också en chans att ”ge igen” då Carina ofta skyller det mesta som händer i hennes liv på lilla oskyldiga mig. ”Petras fel” skriver hon ofta; hrm….vänta du bara min kära vän 😉

Tre underbara barn har jag ju också så denna blogg kommer att varvas med anekdoter kring träning, tävling, vänner, barn och jobb. Älskar nämligen mitt jobb som specialpedagog och språklärare på Rudbeckianska Gymnasiet i Västerås; vilka underbara elever vi har, samtidigt som ett alltmer krävande samhälle ställer otroliga krav på dem.

Ännu mer finns att läsa i BODYs stora artikel, döpt till Miss Muscle, om Petras comeback införd i BODY 314:

Muskelvolym, symmetri, separation, definition. Inte alltför sällan blir detta en sorts bruttolista över de attribut som anses avundsvärda i kroppsbyggarkretsar. Då man inte får extrapoäng om man till äventyrs skulle vara samvetsgrann, smart eller ens glad och trevlig, så är det inte särskilt konstigt.

På en tävlingsscen är det kroppen som gäller, och som därmed är det viktiga. Med denna tydliga men aningen begränsande intressepalett som bakgrund, är det berikande och inspirerande att komma i kontakt med individer som tänjer gränserna en smula. Som Petra Törnros (fd Enderborn).