Gymnasieprojektarbete i Östersund: utse skolans mest vältränade elev

Philip Blomdahl och Olivia Hedin går på vintersportprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin. Inspirerade av Fitness Five valde de att göra sitt projektarbete i form av tävlingen Fitness 4 Students. Skolans mest vältränade elev blev den som gjorde flest antal repetitioner sammanlagt i fyra olika grenar; chins, dips, armhävningar och brutalbänk.

Både Östersunds-Posten och Länstidningen rapporterar i text, bild och video från tävlingen (de bägge tidningsreportrarna utmanade för övrigt varandra):

– Jag kom på idén när jag såg en tävling i Fitness 5 på Gold’s Gym i somras. Då tänkte jag att jag ville arrangera en tävling för gymnasieelever, säger Olivia Hedin.

Lärarens omdöme verkar antyda att de kan få MVG i betyg:

Som handledare har de haft läraren Anna Janson. Hon är imponerad av vad hennes två adepter lyckats prestera.

– Det är ett väldigt omfattande jobb som Olivia och Philip gjort. De har lyckats få näringslivet involverade och flera företag har ställt upp med priser, hyllar hon.

Brutalbänk utgör en central del av fysprofilen på atleter inom RF/Sveriges Olympiska Kommitté.

Halvvägs mellan öppnandet av anmälan och att anmälningstiden är över har man på Fitness Five fått fler anmälda än under hela 2010! Arrangören kommer att göra försöka ordna så att alla deltagare ska få plats på de olika deltävlingarna, men är du sugen på att delta bör du se till att anmäla dig snarast (4 april är sista
anmälningsdatum). Läs mer i BODYs artikel om Fitness Five 2011.