Arnold Classic kommer till Europa i höst!

Arnold Classic Europe arrangeras i Madrid, Spanien helgen den 7-8 oktober 2011. Gissa om många gymråttor kommer att vallfärda dit då? BODY planerar att vara på plats för att se både proffs och amatörer tävla i Bodybuilding, Body Fitness, Classic Bodybuilding, Fitness, Bikini samt Strongman.

Tillsammans med Arnold Schwarzenegger har Jim Lorimer arrangerat Arnold Classic sedan 1989 (Jims son Bob Lorimer också med i Classic Productions och hjälper till). Arnold Sports Festival har växt brutalt de senaste åren – med alla sporter som finns representerade har de flera tusen fler TÄVLANDE än till exempel Fitnessfestivalen har BESÖKARE.

Nu när Arnold inte längre är bunden av guvernörsämbetet gör man slag i saken och expanderar åt det enda håll som finns kvar – genom att arrangera tävlingen en gång till per år, men utanför Columbus, Ohio, USA. Arrangemanget verkar vara en expansion av den sedan tidigare inplanerade IFBB Grand Prix Valancia 8 oktober i spanien (där top-3 kvalar till Olympia påföljande år). Mer information om detta stora event kommer då det blir tillgängligt. Gissningsvis är Arnold himself på plats…