De starkaste ungdomarna och juniorerna tävlar i helgen – se dem live!

Nu till helgen den 9-10 april avgörs Ungdoms- och Junior-SM i Styrkelyft i Luleå. Bland de över hundra anmälda återfinns några av världens starkaste ungdomar och juniorer. Ni som inte kan vara på plats kan bänka er framför datorerna 09:00 lördag och söndag för att se dem göra upp om medaljerna, för precis som på senior-SM kommer tävlingarna att kunna ses live via en proffsig webcast.

Websändningarnas repris lördag och repris söndag, bloggaren bakom modestil.se har postat bilder på junior-herrarna och ungdom/damer, resultat från tävlingarna här.

Information om tävlingarna i Pontushallen (ligger i centrala Luleå), listor på de anmälda tävlande, intervjuer och mycket annat återfinns på den aktiva klubben Luleå AK:s U/J-SM-sida. Lyssna på reklamjingeln för tävlingen som spelats frekvent i lokalradion:

Kolozzeum har som vanligt diskussionstråden – information om planeringen av tävlingen har skett i ett halvår. Du som blir inspirerad av sändningen och vill prova på styrkelyft kan hos Svenska Styrkelyftförbundet hitta föreningar som aktivt sysslar med nybörjarträning. I och med att det införts nya viktklasser i Styrkelyft under 2011 så kommer vi att få se mängder av svenska rekord sättas.

Rapporter från media

24Norrbotten följde Angelica Brage, världsmästarinna i styrkelyft i samband med att Ungdoms/Junior-SM avgjordes. Det blev ett elva minuter långt reportage om styrkelyft, Angelica och den lokala styrkelyftsklubben i Luleå och kan ses i 24 Norbotten Play eller inbäddat nedan:

Dala-Demokraten: Starka framgångar på ungdoms-SM

Kim Mikkelsen tog en silvermedalj i ungdoms-SM i styrkelyft. Klubbkamraten Robin Eriksson kom på sjätte plats.
Deras tränare Börje Eriksson är mycket nöjd med insatsen och ser en ljus framtid för de unga atleterna i Smedjebacken.

NSD: En tung väg mot ett efterlängtat SM-guld

Johan Blind har aldrig SM-tävlat förut. Men när Jokkmokkslyftaren klev in som sistaårsungdom blev det jackpot direkt. Trots vissa viktproblem…
– Det blev ingen frukost på tävlingsdagen, säger 17-åringen och skrattar.

Norrbottens-Kuriren: Silver – men Nina Eriksson var inte helt nöjd

Ungdoms-SM och junior-SM drog igång under lördagen. Norrbottens egna förmågor nådde framgångar i Pontushallen, som under tävlingshelgen ändrade skepnad från baskethall till styrkelyftsarena.

NWT: Han var helt överlägsen i ungdoms-SM

Niklas Nordling från Säffle Atletklubb vann ytterligare ett SM-guld när han i helgen än en gång vann ungdoms-SM. Detta trots att han missade i knäböj.

Sundsvalls Tidning: Två SM-guld för Sundsvalls Atletklubb

Sundsvalls Atletklubb var i helgen i Degerfors för SM i styrkelyft. Två guld och en femteplats stannade man på, vilket inte är någon dålig notering.
– Jag tror att vi får vara nöjda, säger Thomas Wulffeld, en av SM-guldvinnarna.

NWT: SM-guld till Lucia

Det blev ett väntat SM-guld i styrkelyft för Västra AK:s Lucia Christensen vid SM-tävlingen i Stora Vallahallen i Degerfors i helgen.
– Jag kan inte vara annat än nöjd, när jag vinner guld, säger en glad Lucia Christensen efter tävlingen.

Piteå-Tidningen: Öjeby AK – bättre än någonsin

I går var det tjo och tjim i Öjeby AK:s träningslokal på LF Arena. Medaljörerna från helgens JSM och USM grattades. Och guldvinnaren Erik Degerman fick extra kramar på sin tjugoårsdag.

Piteå-Tidningen: SM-succé för Öjeby AK

Öjeby AK:s unga lyftare gjorde succé vid SM som avgjordes i Pontushallen i Luleå. Klubben tog fyra guld och totalt tolv medaljer.

NSD: Äntligen kan styrkelyft-SM dra i gång

De gör sin största satsning genom tiderna. 102 lyftare från hela landet kommer till Luleå. I dag drar U/JSM i styrkelyft igång.

– Vi har sett fram emot det här i fyra år, säger Luleå AK:s coach Partik Hedqvist.

Piteå-Tidningen: Elina ett medaljhopp i lyft-SM

Öjeby AK ställer upp med hela 16 lyftare i helgens ungdoms- och junior-SM i styrkelyft-SM i Luleå. Ett medaljhopp är Elina Rönnqvist, 18 år, i juniorklassen.
– Jag är förstaårsjunior men jag bör ändå ha en chans, tycker hon.

P4 Norrbotten: Styrkemorgon

Hon har kallats för Kirunas egen Pippi Långstrump och blev även vald till årets kirunabo 2010. Det var också hon som för snart ett år sedan tog hem ett VM-guld efter att ha lyft 102.5 kilo i bänkpress och satte därmed nytt svenskt rekord!

Till helgen är hon åter i hetluften då Svenska Mästerskapen för ungdomar och juniorer i sporten styrkelyft går av stapeln i Luleå. Det handlar om Nina Eriksson och henne hör du efter halv nio.

P4 Norrbotten: Junior-SM arrangeras för första gången

Svällande muskler och pumpande adrenalin… Till helgen hettar det till i Pontushallen i Luleå när junior-SM i styrkelyft ska genomföras.

Piteå-Tidningen: Tjejer som lyfter tungt

Blodssprängda ögon, blåmärken efter tajta dräkter och över 100 kilo på axlarna. Styrkelyft är en tuff sport som i högsta grad är mansdominerad, men det är långt ifrån hela sanningen. Det bekräftas när man träffar de 18-åriga tjejerna Ida Sundqvist och Elina Rönnqvist från Piteå som just nu förbereder sig inför SM i styrkelyft.