Styrkan tillbaka…

Foto: Seth Janson

Om det var skuggsidan som gällde för mig igår, så är det fanemig solskyddsfaktor 100 som gäller nu. Nä, inget särskilt har egentligen hänt. Inga miljoner som nått mitt konto, inga yppiga blondiner som anmält sig som framtida fruar (än, i alla fall). Bara att den där strida strömmen av förebråelser och självförakt till slut faktiskt kunde urholka stenen, och då fick till och med jag nog.

En stor, trygg och extremt välfungerande livboj i detta oceanlika sammanhang är träningen. På ren svenska – fan, vad jag gillar att träna… Därför öser jag på i parti och minut, både korta och långa pass. Både kardio och knäböj, hantlar och stänger. Allt körs hårt, alla muskelgrupper får storstryk, och jag har till och med anlagt en, enligt mig, alldeles lagom dos fåfänga. Styrkan finns därmed inte bara inom mig nu, utan även i mina armar, ben, bröst, i mina axlar och min rygg.

Kan dessutom avslöja att jag kompletterade gårdagens benpass med att iförd gula gummihandskar skura badrummet där hemma (ja, även på läskiga stället bakom badkaret), vilket adderade en hel del välbehövliga vuxenpoäng.

Summa summarum: I’m on a roll… Lärdomen jag nu kan dra är att det när allt kommer omkring är du som till stor del bestämmer hur livet ska te sig. Du bestämmer själv om ditt glas ska förbli halvtomt eller anses vara halvfullt. Det du som anger din egen klang. Ska det bli dur eller moll? Ja, det är lätt att säga, såklart. Men det är i enlighet med det principiella vägvalet som resten av bitarna på något egendomligt sätt automatiskt faller på plats.

En del sitter passiva på sina gluteus och väntar på lyckan, på drömprinsen, på drömjobbet, eller rentav drömkroppen… En del andra packar en matsäck och ger sig ut för att själva skaffa sig allt det.

Du bestämmer själv.

Som hämtat ur ett kackigt såpamanus så är sommaren dessutom här nu… Och vad kan då gå fel liksom?

Fortsätt träna hårt, fortsätt le åt dig själv och åt de du möter, och fortsätt uppleva att det är du som bestämmer.

Trevlig sommar!
Chefredaktör – BODY

Bild 325839

Redaktören listar: Saker som gör mig glad just nu

 1. Mina barn
  Min underbara son och dito dotter är i det närmaste obegränsade källor till kärlek och glädje. Avgjort det bästa jag gjort!
 2. Mina vänner
  Ni vet vilka ni är – utan er hade livet både varit tyngre, svårare, och dessutom oerhört mycket tråkigare. Tack för att ni finns!
 3. Min träning
  Kanske den främsta både kort- och långsiktiga brunnen för energi och tillfredsställelse. Efter ett bra pass är jag osårbar.
 4. Mitt jobb
  Jag är inte mycket för att dränka eventuella sorger i arbete. Men det är skönt att vara betydelsefull, och att dessutom ha någon sorts relation med dig som läser detta.
 5. Mina golfklubbor
  Nej, jag har inte hunnit med debuten än, men de handsmidda skönheterna står beredda där hemma, och hotar.