Parkourbana invigs i Solna på lördag, Uppsala under fredagen

På lördag 28 maj klockan 14 invigs en parkourbana på Skytteholmsfältet i Solna. Parkour är en av de snabbast växande trend- eller ”gatu”-sporterna, och denna bana har utvecklats av Lappset i samråd med professionella parkourutövare. Fredag 27 maj invigs Sveriges första parkourbana i Uppsala.

Var med och invigs sveriges första parkourbana och se en spektakulär uppvisning utav Stockholm Parkour Academy i Skytteholmsparken. Tidningen Fastighet & Bostadsrätt har mer information:

Traditionellt utövas parkour i stadsmiljö, då med bänkar, murar, trappor och takutsprång som hinder. Parkouranläggningen har stötdämpande fallskydd på marken och utrustningen från Lappset är framtagen i samråd med professionella parkourutövare.  Sammantaget gör detta parkourträningen säkrare och minskar risken för olyckor.

Parkourbanan från Lappset får en placering centralt i en välbesökt parkmiljö, med plaskdamm och café under sommarhalvåret. På Skytteholmsfältet finns också en skateboardramp samt spontanidrottsplatser för fotboll och basket.

Var: Skytteholmsfältet, T-bana till Solna Centrum. (Fältet är beläget 100 meter från Solna C, Solnahallen och Skytteholms IP).

Uppsala kommun har mer om om dagens invigning:

Fredagen 27 maj inviger Uppsalahem sin nya utomhusanläggning med motions- och sportutrustning från Lappset. Den påkostade hälsosatsning saknar motstycke: på samma plats kan tre generationer aktivera sig med anpassad utrustning samtidigt. Medan barn och ungdomar spelar pannafotboll eller utövar parkour kan deras föräldrar styrketräna på utegymmet och farmor kan träna motorik och koordination på ett specialanpassat seniorgym.

Pressreleaserna i sin helhet:

Uppsalahem inviger Sveriges första Parkourbana

Uppsalahem inviger på fredag den 27 maj Sveriges första bana för parkour, där man akrobatiskt ska ta sig över olika hinder på ett smidigt, kontrollerat och snabbt sätt. Aktivitetsanläggningen som även rymmer yta för pannafotboll och utegym invigs av sportlegenden Glenn Hysén.

Fredagen den 27 maj inviger Uppsalahem sin nya utomhusanläggning med motions- och sportutrustning från Lappset. Den påkostade hälsosatsning saknar motstycke – på samma plats kan tre generationer aktivera sig med anpassad utrustning samtidigt. Medan barn och ungdomar spelar Pannafotboll eller utövar Parkour kan deras föräldrar styrketräna på utegymmet och farmor/mormor kan träna motorik och koordination på ett specialanpassat seniorgym.

Glenn Hysén är på plats för att visa hur man spelar panna, en slags närkampsfotbolls på en liten yta där man vinner genom att göra ”tunnel” på sin motståndare. Uppsalaborna kan även glädjas åt Sveriges första Parkourbana. I trendsporten Parkour ska man snabbt och smidigt ta sig fram över olika hinder på ett akrobatiskt sätt, gärna med volter som inslag. Parkourproffs kommer också finnas på plats för att visa upp imponerande tricks.

På platsen finns även ett utegym för styrketräning utomhus och ett seniorgym, anpassat för äldre motionärer. Under invigningsdagen den 27 maj kommer Lappsets friskvårdskonsulter att demonstrera utrustningen och ge träningstips för ung som gammal.

När: Fredagen den 27 maj 2011, kl 12.50 (press), invigningen börjar kl 13:30

Var: Pressmötet hålls på Täljstensvägen 5-7 (mot Norbyvägen) Efter detta går vi tillsammans ner till Marmorvägen 7-9 där invigningsceremonin hålls.

Det finns möjlighet att testa anläggningen tillsammans med parkourproffs och Lappsets experter!

Välkommen!

För mer information besök www.uppsalahem.se

Uppsalahem är Uppsalas största fastighetsbolag och erbjuder ett brett utbud av boende för olika faser i livet. Uppsalahems vision är Lite mera värd. Hyresgästen ska känna sig trygg och trivas i sin bostad och få gehör för sina önskemål om det egna boendet. Uppsalahem AB (publ) ägs till 100 procent av Uppsala Stadshus AB (helägt av Uppsala kommun). Uppsalahem har 270 anställda och omsätter 970 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 950 000 kvadratmeter och omfattar 13 900 bostäder och 1 200 lokaler.

Solna inviger Stockholms första parkourbana

–   Invigning den 28 maj med uppvisning i parkour

Lördagen den 28 maj invigs Stockholms första Parkourbana på Skytteholmsfältet i Solna. Trendsporten Parkour går ut på att snabbt och smidigt ta sig över olika hinder, gärna så akrobatiskt som möjligt och med volter som inslag. Under invigningen kommer en uppvisning i parkour hållas av Stockholm Parkour Academy.

Intresset för parkour har vuxit lavinartat i Sverige, från att ha varit en fransk undergroundsport till att det idag finns parkourföreningar i flera svenska städer och parkour som träningsform på SATS.

Traditionellt utövas parkour i stadsmiljö, då med bänkar, murar, trappor och takutsprång som hinder. Parkouranläggningen har stötdämpande fallskydd på marken och utrustningen från Lappset är framtagen i samråd med professionella parkourutövare.  Sammantaget gör detta parkourträningen säkrare och minskar risken för olyckor.

Parkourbanan från Lappset får en placering centralt i en välbesökt parkmiljö, med plaskdamm och café under sommarhalvåret. På Skytteholmsfältet finns också en skateboardramp samt spontanidrottsplatser för fotboll och basket

För bilder, besök: http://korta.nu/Lappset_Parkour

När: Lördag den 28 maj 2011 kl 14:00

Var: Skytteholmsfältet, T-bana till Solna Centrum. (Fältet är beläget 100 meter från Solna C, Solnahallen och Skytteholms IP).