SVT Drama söker vältränade killar att spela fightingrobotar

Eva Röse som Niska. Foto: SVT

SVT Drama efterlyser vältränade killar till en produktion som heter Äkta människor: ”Vi söker för onsdagen 22 juni två stycken ”fightingrobotar”. Erbjudandet gäller killar i Stockholmstrakten som kan tänka sig att vara med på en filminspelning och föreställa robotar/androider som är konstruerade för att slåss. Ersättning utgår.” Bland huvudrollsinnehavarna i scifi-serien ser vi bl a Andreas Wilson och Eva Röse.

Intresserad? Skicka några bilder, lite info och några mått/storlekar till anders.asemyr@svt.se. Ersättning: 1000:-

Göteborgsposten

SVT satsar på science fiction. Nästa år blir det premiär för storsatsningen Äkta människor, med bland andra Andreas Wilson och Eva Röse.

Dramaserien Äkta människor utspelar sig i nutid och handlar om människor som använder robotar, så kallade hubotar, i sin vardag.

– Vissa gillar sina hubots så mycket att de blivit förälskade och inleder partnerskap. Andra är emot dem, säger regissören Harald Hamrell till Aftonbladet.

Mer info om den nya SVT-serien Äkta människor:

Vad händer när robotarna blivit så mänskliga att det knappt går att skilja dem från riktiga människor? När de till och med kan vara våra älskare? SVT:s nya storsatsning utspelar sig i en parallell nutid och följer några människor vars liv förändrats fullständigt av den nya teknologin.

I rollerna ser vi bland annat Andreas Wilson, som slog igenom i Oscarnominerade Ondskan, Eva Röse känd från filmer som Storm och Rallybrudar, Leif Andrée som just nu kan ses i Gynekologen i Askim och Lisette Pagler, som spelar Julia i Romeo och Julia-musikalen.

Från skaparen av Tusenbröder, Lars Lundström och Kristallen-belönade samt Emmy-nominerade regissören Harald Hamrellkommer ”Äkta människor”. Hamrell gör avsnitt 1-4 och 9-10. Övriga avsnitt regisseras av Levan Akin som tidigare regisserat Livet i Fagervik och Anno 1790. Vetenskapen har tagit fram ett mekaniserat tjänstefolk, hubotar, som är så snarlika oss människor att de kan betraktas som fullgoda substitut.

Leo (Wilson) och Niska (Röse) är två ledargestalter i en grupp vilda hubotar som kämpar för frihet. Under en flykt skadas och försvinner Leos älskade, Mimmi (Lisette Pagler) och Leo beger sig av för att leta efter henne. Samtidigt bestämmer sig familjen Engman – Inger och Johan (Pia Halvorsen och Johan Paulsen) efter många diskussioner att skaffa en begagnad hubot, något som inte visar sig vara helt problemfritt.

Dessa ”varelser” väcker djup avsky och hat hos många och motståndet blir allt mer organiserat. Hängiven anhängare i en av motståndsgrupperna är lagerförmannen Roger (Leif Andrée), en frånskild man som ligger i en bitter vårdnadstvist. Han misstänker att hans ex-fru Therese (Camilla Larsson) nu lever med en hubot som till och med hans styvson Kevin börjat ty sig till.

-När vi lyckats skapa kopior av oss själva som vi till och med knyter an till känslomässigt, så reser sig frågan vad som är skillnaden? Vad är egentligen en äkta människa? säger Cecilia Norman Mardell, projektledare på SVT Drama.

I övriga roller ser vi bland andra Marie Robertson, Johannes Bah Kuhnke, Rennie Mirro, Özz Nûjen, Jimmy Lindström, Sofia Bach, Ellen Mattsson Jelinek, Sten Elfström, Josephine Alhanko, André Sjöberg, Anki Larsson, Peter Viitanen, Måns Nathanaelson, Anna Sise, David Lenneman, Saunet Sparell och Alexander Stocks. Serien samproduceras med Matador Film.

Inspelningen startar i slutet av april och pågår till november. Äkta människor sänds i tio timslånga avsnitt under 2012.