Gratis elevbehandlingar av blivande SAFE-PT:s i höst

Som ett sista steg innan examen får eleverna på SAFEs utbildning till Personlig Tränare möta verkliga kunder. Du kan genom att anmäla dig till denna praktik få en gratis PT-timme med en av SAFEs blivande personliga tränare. Möjligheten finns i Stockholm under två dagar i augusti/november/december, Göteborg i oktober och Malmö i november.

Läse mer om erbjudandet på SAFEs hemsida:

När:
28-29 augusti Stockholm
27-28 oktober Göteborg
11-12 november Stockholm
20-21 november Malmö
14-15 december Stockholm

Tid:
08.00-19.00

Vad:
15 min träningsplanering och 45 minuter träning med egen personlig tränare.

En av Fitness Magazines bloggare har previs genomgått SAFE-utbildningen till Personlig Tränare. Läs Magdalena Bibiks blogg (hon var redan gruppträningsinstruktör och danslärare) om PT-utbildningen (som avslutades idag onsdagen den 15 juni med praktiskt prov och det stora teoretiska provet):

Jag är faktiskt uppriktigt nervös! Främst för att ju mer man lär sig desto mer inser man hur mycket det finns att kunna och jag hoppas att mina kunskaper som jag har med mig här och nu räcker för morgondagens prov. För inlärningen har egentligen precis börjat. När dagen är över imorgon så kommer jag inte lägga undan böckerna – snarare tvärtom! Som PT vill jag liksom kunna….. allt om allt!

Dagen idag har präglats av nervositet, övertrötthet, koncentration, fokus och plugg plugg plugg. Jag kan inte komma ihåg ett enda samtal från idag som inte har handlat om muskelfästen, laterala extensioner eller latinska namn. Som vanligt har vi haft väldigt roligt! Men övertrötta människor kan ibland….. bli lite knasiga (mig själv inräknad), så jag har ägnat dagen åt att garva åt att vi har hängt med Mark Lyft och Bengt Press. Jag har skrattat så mycket idag att jag lätt kan bocka av magträningen, haha!!

Bland fitnesstrenderna som gäller 2011 finner vi certifierade tränare på förstaplatsen:

Varje år gör American College of Sports Medicine en undersökning bland över tvåtusen ACSM-certifierade som arbetar inom hälso- och fitnessbranschen runtom i världen. Från de sammanställda svaren listar man ut de det kommande årets mest sannolika fitnesstrender. 

  1. Utbildade och erfarna tränare
    Allt fler organisationer erbjuder någon form av utbildning. Därför är det viktigt att välja tränare och andra som är certifierade och ackrediterade av etablerade branschorganisationer.

I vår översiktsartikel ”Så blir du PT” får du våra bästa råd inför din blivande karriär:

Arbetsmarknaden för Personliga Tränare (PT) ser ljus ut. Men hur går man då till väga om man har andras form som sitt kall? Frukta inte, BODY är din svävarbåt i PT-träsket!

Se även ”10 råd till dig som vill bli en bra PT”:

Joachim Bartoll arbetar som tränare för både motionärer och elit. Han har klienter inom allt från simning till MMA. Tillsammans med Fredrik Carlsson driver han även Team reFORM för tävlande inom Bodybuilding och Fitness och är en flitig skribent.