Tredje raka för Linssén och Adolfsson i Fitness Five-finalen

Det blev en three-peat då Fitness Five i helgen avgjordes i Åhus, Andreas Linssén och Jenny Adolfsson återupprepade sina prestationer från 2009 och 2010 och var den herr- respektive damdeltagare som gjorde flest antal godkända reps i de fem grenarna.

Båda BODY.se-bloggarna Rookie Westin och Jenny Adolfsson har nu rapporter från sina insatser på finalen online. Vill du veta mer om segrarnas träning, lyssna till dem på BODY Radio:

Jenny Adolfsson gästen i trettionde avsnittet av BODY Radio

Den här veckan kommer stålkvinnan Jenny Adolfsson på besök. Jenny – som tycks bli bäst på praktiskt taget allt hon försöker sig på – berättar om sina tävlingar, sin träning och eventuella framtida teveframträdanden.

Andreas Linnsén gör fler reps än du

Bänkpressfantomen Andreas Linnsén förärar denna vecka BODY Radio med ett besök. Andreas, som precis vann SM i Body Press (bänkpress på egen kroppsvikt) på 52 strikta reps, berättar om sitt tävlande, hur man blir starkare i bänk, och varför Sundsvall verkar producera det ena fysikfenomenet efter det andra.

Och du som vill ha Andreas bästa tips för hur du blir bra, bättre, bäst i bänkpress får din dos i augustiutgåvan av BODY Magazine, ute i butik den 26 juli:

Om du fick välja en övning att bli riktigt stark i, vilken skulle det vara? Frontböj? Driv inte med oss. Både du och vi vet att svaret är bänkpress. Vi träffar Andreas Linnsén, Sverige mest komplette bänkare, som hjälper dig att nå nya höjder i kungen av övningar!

Håll dig uppdaterad om kommande events i grenen Fitness Five via dess Facebooksida. Mer finns också att läsa i vår sammanställning om Fitness Five. Du som är sugen på att mäta hur vältränad du är genom att delta på kvalen (och kanske finalen) kommande år kan ta del av BODYs bästa träningsråd och formtoppningstips i artikeln ”Så tränar du för Fitness Five”:

Sugen på att tävla i styrka? Kanske sommarflugan Fitness Five kan vara något för dig? I så fall kan det vara bra att veta hur du ska förbereda dig.

Kristianstadsbladet: Fitness var jämnare än någonsin

I herrklassen hade 14 deltagare kvalificerat sig och 13 i damklassen. Men trots jämna finaler i båda klasser försvarade Andreas Linnsén och Jenny Adolfsson sina titlar som Sveriges starkaste man respektive kvinna. Linnsén vann på totalt 179 repetitioner medan Adolfsson vann på 181.

Daniel Dehn från Reps.se har postat filmer från tävlingarna i Åhus på BODYs forum, nedan resultatuppräkningen samt prisutdelningen: