Att åldras med behag

Foto: Janne Danielsson

Käpp eller keps spelar mindre roll. Inga av de attribut vi som nybliven 30-åring förväntas ta till oss skrämmer egentligen. Som jag försökte antyda förra månaden så är 30 ingen särskilt märkvärdig ålder i verkliga livet. Men för detta forum – den tryckta specialtidningen – så är det en riktig evighet. Vår uppfattning är dock att vi åldrats med behag.

Visst, vi har gjort vissa ansiktslyftningar. Vi har dels bytt namn ett par gånger gånger: från Bodybuilding & Kraftsport, till B&K Sports Magazine, vidare till dagens BODY Magazine. Vi har dessutom haft minst sju olika logotyper, och ett flertal olika grafiska profiler under våra 30 år. Men det som utgjort vårt verkliga formalin, och som gjort att vi inte bara överlevt, utan också utvecklat tidningen till vad den är idag, är något annat. Nämligen nyfikenhet.

Jag träffade en insiktsfull, energisk och extremt modig företagare för snart nio år sedan. Hans namn är Ove Rytter och det är han som startade den här tidningen. Ove har nu gått vidare till andra spännande projekt, men arbetet här bedrivs fortfarande i hans anda, och jag är så lyckligt lottad att jag kan kalla Ove en av mina bästa vänner. För egen del tycker jag fortfarande att det vi gör är viktigt, engagerande, intressant och roligt. Varje dag innebär nya möten för mig, med läsare, tävlande, branschfolk, företagare, kostvetare, tränare och inte minst kollegor, vilka fortsätter att fylla mig med kunskaper, insikter och perspektiv.

Vid min sida har jag livfulla, stolta och extremt yrkeskunniga medarbetare som lyfter mig, och som har större del i tidningens aktuella hälsostatus än jag. Inte minst vår grafiska guru, vår oefterhärmlige AD Seth Janson. Sethan, som han kallas, har varit med på tåget med sedan 1985, vilket ger honom en erfarenhet som är svårslagen. Därför är hans knivskarpa blick för inte bara det grafiska, utan även den totala kommunikationsinsatsen som tidningen ska leverera, inte det minsta förvånande. Han har dessutom ett banksäkert omdöme som jag litar på in i döden, och toppar allt detta med en arbetskapacitet som numera är legendarisk.

Magnus, vår webbredaktör, har varit verksam inom webbranschen sedan Bill Gates sprang i kortbyxor. Han har varit vårt digitala ankare sedan 1999, och har en branschkännedom som går utanpå det mesta. Hos Magnus lyser flitens lampa 24/7 och hans samlade resurser känner få, om ens några, gränser.

Hannah, vår redaktionschef, är inte bara sällsynt vacker både inuti och utanpå. Hon är dessutom utrustad med en positiv grundsyn som är extremt smittsam för i princip alla hon möter. Hannah rattar det administrativa med en skärpa som får mig att framstå som en komplett imbecill, och Hannah hanterar också allt vad prylar och kost heter med den säkerhet man sover allra bäst på.

Sen har vi Andreas, den lille pigge spanjoren, vars intellektuella kapital motsvarar det för ledningsgruppen till vilket internationellt toppföretag som helst. Nu pratar jag alltså om HELA ledningsgruppen… Andy bidrar med en enorm mängd fräscha och moderna uppslag, samt ett utomordentligt gott handlag med ord (både det skrivna och talade). Förutom att han såklart är min vän och förtrogne.

En brokig samling, helt klart. Men det som kanske mer än något annat förenar oss är just nyfikenheten. Att aldrig vara nöjd, att aldrig sluta försöka, att aldrig vara klar, liksom. Nyfikenhet är normalt sett förknippat med ungdom. Men ungdom är precis som ålder i sig bara en siffra. Tack vare dig, och tusentals andra läsare, har den i vårt fall hunnit vandra upp till 30. Och ihop med dig hoppas vi vandra 30 år till – minst.

Tack!

I dina växande musklers tjänst!

Chefredaktör – BODY

Bild 325839

Redaktören listar: 5 härliga grejer med hösten

 1. Tävlingssäsongen är här
  Mr Olympia, SM, Decembercupen och Fitnessfestivalen – hösten är byggningens högtid!
 2. Roligare på gymmet
  Visst är det skönt att träna på sommaren också, men ibland kan det kännas lite torftigt att gå in i en mörk gymlokal när solen skiner på golfbanan.
 3. Filmtittande
  Film gör sig bäst med regn utanför fönstret.
 4. Skärpning med kosten
  Grillbufféer är kanon, men visst är det rätt skönt att äta bra mat igen och slippa känna sig som en valross när man lägger sig på kvällen?
 5. Vardagen är tillbaka
  Saknar du semestern? Gör inte det. Vi glömmer alltför ofta bort att njuta av vardagen – heja rutiner!