Önskningar till jul

Redaktören med två av julens huvudpersoner.

Många är de som de senaste veckorna tassat omkring med förväntansfulla leenden, vänliga blickar och en generös framtoning. Julen har en märklig förmåga att göra de flesta av oss både snälla och kärleksfulla.

Cynikern i mig misstänker såklart att barnen anlägger någon form av årstidsanpassad karaktär mest för att bättra på oddsen om en dignande julstrumpa. Andra, mindre skeptiska delar av mig utgår dock istället från att det inte är krångligare än att förväntningar, drömmar och önskningar om den annalkande högtiden helt enkelt gör saker med oss.

Vi har sedan tidigare konstaterat att det är mer givande att ge än att ta. Och det hörs också på ordet. Därför kan det upplevas lite märkligt när jag här tecknar ned min egen önskelista inför årets jul. Men jag gör det med förhoppning om att kunna dela med mig lite också.

Det jag i helt osorterad ordning vill önska mig själv julen 2012 är följande:

  • Gymkort till alla – gamla som unga. Alla behöver vi upptäcka och komma i närmare kontakt med en av de få kvarvarande källorna till kraft, glädje, hälsa och lust – styrketräningen. Ska du handla med kort? Köp då ett gymkort.
  • Tindrande barnögon i min närhet – inget är mer givande, mer beroendeframkallande, mer känsloomskakande eller mer jul än upprymda, nyfikna barn. Det är en känsla jag aldrig vill vara utan.
  • Kostmedvetande för alla – för frukostfuskande barn, för läskpimplande ungdomar och för sönderstressade vuxna som med allt sämre samvete inte förmår servera bättre föda än snabbmat och halvfabrikat.
  • Vännerna kvar – att ha privilegiet att få behålla mina vänner, och att de alla svarar när jag ringer även utan skyddat nummer (detta trots att jag generellt sett är totalt värdelös på att höra av mig). Ni vet alla vilka ni är, och vad ni betyder för mig.
  • Fler proteinkällor i handeln – i en tid när vi översvämmas av kolhydrater i alla möjliga och omöjliga former så inser man lätt hur larvigt få fungerande proteinkällor som finns där i snabbköpet och i kiosken.
  • Lagstadgad träningstid på dagen – jag lever själv i lyx på så sätt att jag kan träna när i princip jag vill. Men fortfarande är tidsbrist den allra vanligaste (bort)förklaringen till varför folk inte kommer iväg och tränar.
  • Fler riktiga gym – hur mycket jag än högaktar de uppenbart affärsdrivna kedjorna så saknar jag fler gym där gemenskap och klubbkänsla dominerar tänket. Mångfald berikar även här.
  • Ett fungerande bredband – utan den digitala närheten till världen utanför blir jag lätt orolig. Kanske säger mer om mig än om världen, men ändå.

 
Det finns såklart massor av mer saker som skulle göra världen bättre och min egen tillvaro enklare, men det kommer ju fler jular.

I dina växande musklers tjänst!

Chefredaktör – BODY

Bild 325839

Redaktören listar: 5 grejer som gjorde Fitnessfestivalen fantastisk

  1. Ove Rytter
    Mannen som jag är stolt att kunna kalla min vän. Utan Ove, ingen festival – och en bra mycket fattigare kroppskultur i Sverige.
  2. De tävlande
    Bodybuilding, bodyfitness, strongman, dips… Vad man än kunde tävla i fanns det många, och kompetenta, människor som ville ställa upp. Kul!
  3. Besökarna
    Nästan 10 000 besökare bara på lördagen gjorde mässan till en riktig folkfest.
  4. Utställarna
    Inte bara kan man proppa magen full med bars, man får också tillfälle att snacka med alla trevliga människor som på olika sätt företräder företagen. För mig innebär det många möten med gamla polare.
  5. King Size-räkmackorna
    Sveriges bästa räkmacka, gärna avnjuten ihop med ett eller flera glas Albariño, blir ett perfekt break uppe på Heaven 23 i toppen av Gothia Towers.