Dokumentärfilm om Classic Bodybuilding-VM 2011

Robert Nool har satt ihop en dokumentärfilm om det estländska förbundets arrangemang av VM i Classic Bodybuilding 2011. I filmen får vi förutom intervjuer med delegater och tävlande också följa med backstage, se registrering, inmätningar och nationernas inmarsch. Notera: Filmen är på estländska och inte textad.

Dokumentärfilmen går att se på fitness.ee/tv. Titeln kan översättas med ”Resan till toppen av världen” och regissören Robert är själv en tidigare tävlande kroppsbyggare. De delar av CBB-finalerna som visas i dokumentären är inspelade från scenkanterna. East Labs har filmat från bästa plats du vill se själva tävlingarna.

Läs mer om CBB-VM 2011 i vår tidigare artikel och i IFBB:s rapport från Tallin, Estland.

I dokumentären intervjuas estländska förbundets ordförande Arnold Tokko om hur man arrangerar en så prestigefylld tävling som Världsmästerskapen. VM samlade 70+ deltagare från hela världen bara i Classic Bodybuilding, dessutom fanns tjoget andra deltagare på plats för IFBB World Cup och en demotävling i Athletic Fitness som avhölls i samband med VM.

VM-rapporten från SKKF:s ordförande var titulerad ”IFBB faller för Athletic Fitness”:

Två stora internationella mästerskap med svenska tävlande har avhållits sedan sist och vi börjar med en kort rapport från VM i Classic Bodybuilding i Tallinn 19-20 november. Det estländska förbundet som är en fullvärdig medlem i Estlands Olympiska Kommitté hade lyckats skapa närmast perfekta förutsättningar för sitt arrangemang. Tävlingarna omfattade förutom VM i classic bodybuilding, även en demotävling i athletic fitness, och det var i dessa klasser som Sverige fanns representerat.

En av de som intervjuas och tävlar är Ott Kiivikas (Ott vann den öppna bodybuildingherrklassen på IFBB World Cup). Veckorna innan hade han varit med på Nordiska Mästerskapen i Lund (hans 87:e tävling!) som både som coach, delegat och tävlande för Estland. Ott är förutom att vara aktiv i det estländska förbundet också med i Estlands olympiska kommitté.

En annan tävlande från Estland som står i fokus är Taava Koovit (se videobilden nedan), som vann CBB -180 cm och kom fyra i overalltävlingen. Estland blev till slut tvåa i lagtävlingen på CBB-VM, tre poäng efter Polen.

Dokumentären ”Resan till toppen av världen” om CBB-VM 2011 går att se på fitness.ee/tv.

IFBB Universe #5 har en 14-sidig rapport från Tallin. Här overallsegraren Konstantin Paskalev, Bulgarien.