Lugnet i loggian

Lugnet märks tydligt. Loggian är närmast sövande.
Foto: Max Danielsson

Tror jag talar för många när jag säger att livet har en tendens att gå i 190 mest hela tiden. Fort ska vi göra ditten, snabbt ska vi ta oss till datten. Påskruvat, uppskruvat. Ja, på flera sätt riktigt skruvat.

För egen del så handlar mycket om deadlines, såklart, men också om olika former av fysiska transporter (som exempel färdas jag cirka 25 mil varje dag för att komma till kontoret och hem igen). Det går såklart en massa tid åt det senare, men det finns också något avslappnande och nästan meditativt i resandet. Det ger utrymme åt funderingar, analyserande och inte minst alla olika samtal som bara måste göras. Men det blir trots allt en del förflyttningar i både tid och rum.

Sommaren och semestern har därför en speciell laddning och innebörd. Förutom att det förhoppningsvis ger mig utrymme att tillbringa mer tid med min underbara familj, så ger det mig också en ofrånkomlig stillhet mellan öronen. Jag behöver då inte vara påskruvad 24/7, inte uppskruvad hela tiden. Ja, min förhoppning är att jag då också kan upplevas mindre skruvad.

Tidigare år har uteplatsen hemma utgjort mitt tempel och min spontana källa till energi. Sedan ett drygt halvår bor vi numera i lägenhet. Extremt välplanerat, väldisponerat, välpolerat och oerhört praktiskt och enkelt. Även fast lägenheten såklart saknar uteplats. Men den har en loggia. En loggia är enligt Wikipedia ”en täckt altan i en modernare betydelse”. Förr sa man inglasad balkong. Nu heter det loggia (ungefär som att man förr sa makaroner, men nuförtiden envisas med att kalla det pasta).

I vart fall – här på loggian hittar jag just nu precis det lugn som behövs. Dessa fjäderlätta rader skrivs med solen skinandes i nacken, men med en lätt morgonbris som fläktar mig sval. Friden jag känner är påtaglig. Därför ska jag inte ta det längre än så.

Lugnet är här.

Lugnet i loggian.

Trevlig sommar!

I dina växande musklers tjänst! 

Bild 325839

Redaktören listar: Välkomna avbrott i sommarlunket

 1. Sommarträningen
  En del fryser sina gymkort på sommaren. Varför då? Träningen är faktiskt motorn till hela biddevitten. Till glädjen, till kraften och till lusten att omfamna hela världen. Så häng i!
 2. Svinga lite 
  Golf är en avslappnande men samtidigt oerhört engagerande hobby. En förbannelse, rent av. Så fort jag blir någorlunda bra i det som av allt att döma är ett diskbråck så vill jag ut på banan och panga lite.
 3. Magnum-festival
  Jag har lovat min dotter Moa att sommarens alla Magnum-varianter ska smaktestas riktigt ordentligt. Självfallet ur ett rent vetenskapligt perspektiv.
 4. Nya vyer
  Det snackas om Italien här (visste du förresten att loggia är ett italienskt ord?) så det finns en överhängande möjlighet att Riccione får sig ett snabbt och intensivt besök inom kort.
 5. Väst-fest
  Koster sägs vara vackert. Även om jag i och för sig tror att merparten av Sverige är fotogeniskt i hällregn. Så jag packar kameran.