Bänkpress-EM avgörs i Italien

Staden Terni i Italien är värd för Europamästerskapen i bänkpress som börjar på torsdag och avslutas på lördag. Det svenska landslaget består av Nina Eriksson (silver!), Josephine Werngren, Karolina Arvidson (silver!), Maria Johansson (guld!). Bland herrarna återfinner vi Christian Hedman, Amit Selberg (guld!), Stefan Jamroz (guld!), Per Nilsson (brons!) och Markus Larsson (brons!).

Det nio personer starka landslaget tog hem hela sju medaljer – tre av dem GULD! Enligt insatta är detta det bästa bänk-EM ett svenskt landslag någonsin gjort Både de svenska damerna och herrarna tog hem brons i lag-EM.

Den officiella hemsidan finns både på italienska och engelska. På goodlift.info/live.php ser man under tävlingen webcast samtidigt som resultaten uppdateras i nästinintill realtid (var 30:e sekund). Efter tävlingen återfinner man resultaten för både damer och herrar (när nästa tävling bevakas flyttas resultaten till EM 2012-arkivsidan för damer och herrar).

Maria Eriksson är regerande EM-mästare/VM-bronsmedaljör och vill såklart försvara sitt EM-guld i -84 kg med ett lyft på 165 kg. Ännu en i tätstriden är Christian Hedman som sedan tidigare har två EM-silver och blev tidigare i år fyra på VM. En absolut favorit är världsmästaren och världsrekordhållaren Stefan Jamroz. Läs mer om VM 2012:

VM i Bänkpress avgjordes nyligen i Tjeckien – och det blev en näve medaljer till Sverige. Damlaget tog hem tre medaljer på fem deltagare: Nina Eriksson tog guld i juniorernas klass -52, Karolina Arvidson silver i klass -72 kg och Maria Johansson brons i klass -84 kg. Av sju svenska herrar så lyckades Stefan Jamroz allra bäst, guld i -105 och nytt världsrekord med 305 kg! Junioren Christoffer Alman tog hem ett silver i -74 kg.

ltz.se: Smartare träning gav EM-guld

Amit Selberg tog EM-guld i bänkpress i ett stekhett Italien men nu är det nya mål som gäller.
– Efter vinsten blev jag inbjuden till en av de största tävlingarna för bänkpress, Arnold sports festival, säger han.

Sundsvalls Tidning: EM-guld – tack vare kroppsvikten

I fredags fick Sundsvalls Atletklubb en ny Europamästare i bänkpress. Det var Amit Selberg som tog hem segern i 74-kilosklassen i EM som avgjordes i italienska Terni.

Dala-Demokraten: Hedman EM-sexa i Italien

Borlängekillen Christian Hedman slutade sexa när EM i bänkpress avgjordes i italienska Terni i helgen. En bra placering även om Hedman själv hade hoppats på mer.
– Jag slutade ju tvåa förra året så det klart man siktade lite högre.

Styrkelyft.se: Succé på EM i bänkpress

På EM i bänkpress i Terni, Italien, tog de nio svenska deltagarna sju medaljer varav tre guld. På bilden syns Amit Selberg som vann klass 74 med 230 kg och Maria Johansson som försvarade sitt guld från förra året genom att pressa 167,5 kg. Vann sin klass 105 kg gjorde också Stefan Jamroz med 295 kg.

Norrbottens-Kuriren: Larsson lyfte till sig brons

Först tog Nina Eriksson silver i 52-kilosklassen. Dagarna efter vann klubbkompisen från Kiruna, Markus Larsson, EM-brons i bänkpress i Italien. 37-åringen tävlar i 120-kilosklassen och lyfte 287,5 kilo – 2,5 kilo från sitt personbästa.

NSD: Kirunalyftare tog EM-brons

Kirunas bänkpresstjärna Markus Larsson var bäst när det gällde som mest vid EM i Italien. Belöningen blev en bronspeng.

Ålands Kraftsportklubb: Dubbelt guld till Sandviks under EM i bänkpress

Inför sista lyftet hade Kenta en en säker ledning med marginalerna på sin sida och han valde att begära upp världsrekordvikten 350,5 kg till för att sätta press på sina motståndare och också se till att han kunde bevaka tävlingen och sänka vikten ifall någon skulle klara mer än hans 337,5 kg.

Folkbladet: Nytt EM-guld till Maria Johansson

VM-brons i våras. I dag tog Skellefteå AK:s Maria Johansson EM-guld i bänkpress – igen. Den i Kusmark boende Klabböle-dottern klarade 167,5 kilo, nytt personligt och svenskt rekord, och det räckte till att försvara sitt guld.

NSD: Erikssons superlyft räckte till ett EM-silver i bänkpress

Kiruna atletklubbs bänkpressare Nina Eriksson, 23, visade storform vid EM i bänkpress för seniorer i Italien.
Eriksson vann en silvermedalj – hela 7,5 kg över sitt personbästa och svenska rekord för juniorer samt seniorer.

Ålandstidningen: Nytt EM-guld till Marcela Sandvik

En ny kraftsportsmedalj från stora sammanhang har hittat till Åland. Det efter att Marcela Sandvik tagit EM-guld i bänkpress. 

Ålands Kraftsportklubb: Marcela Sandvik Europamästarinna i bänkpress

Inför EM-tävlingarna i bänkpress nere i Italienska Terni så var Marcela Sandvik en klar guldfavorit i damernas 52kg klass, ingen såg på pappret ut att kunna matcha henne om hon fick till en bra tävling. Efter att invägningen var avklarad och ingångsvikterna var satta så var det Marcela som hade fördel på lättare kroppsvikt mot vassaste motståndaren Sveriges Nina Eriksson.

Kenneth ”Kenta” Sandviks träningsdagbok: Måndag – Knäböj och bänkpress

Det var sista bänkpasset före bänk-EM som är senare i veckan i Terni, Italien. Vi åker hemifrån redan imorgon kväll då Marcela tävlar på torsdag. Jag kör på lördag. Det blev lite böj också idag så slipper jag söka upp nåt fitnessgym på plats. Efter tävlingen stannar vi på några dagars semester i Rom.

Själva tävlingen ser tuff ut som vanligt. Jag är rankad etta men flera lyftare kommer att slåss om guldet. Första prioritet är medalj men klart att jag går för guld ifall chansen ges. Formen är rätt god så jag ser fram emot en spännande kamp.

För övrigt kommer Örebro Kraftsportklubb att vara värd för Nordiska Mästerskapen i bänkpress den 25-26 augusti. En tävling dit bänkpressaren Annelie Izindre är uttagen till, två veckor efter hennes debut i Bodyfitness vid helgens SM-kval i Karlstad. Bra kombo!