Både tävlingar och mässa i Västerås denna SM-helg

Freddan på det estländska AF-lägret med Kristian Sewén och Helena Forsén.

Förutom tävlingar i Bodybuilding, Bodyfitness, Classic Bodybuilding och gästposering av bodybuildingproffs så möter besökare en större mässa än någonsin vid Svenska Mästerskapen i Västerås. De som är riktigt äventyrliga kan passa på att mäta krafterna i publiktävlingar av olika slag. Vi tog ett kort samtal med mässansvarige Fredrik Eriksson.

Biljetter till söndagen finns än så länge till salu hos tickster.com. Att besöka utställarområdet och fynda bland SM-montrarna på Aros Congress Center är gratis. Läs mer om Svenska Mästerskapen 2012 hos SKKF. Se även tävlingens eget facebookevent – kanske hittar du någon att samåka med?

Fredrik ”Freddan” Eriksson är i full fart med att rodda mässan på helgens SM, men tog paus en stund för att svara på våra frågor. 

BODY: Finns det något som lockar att besöka Aros Congress Center under SM-helgen om man inte går in på tävlingarna?

Freddan: Förutom att mingla med likasinnade, möta profiler och shoppa bland rekordmånga utställare med bra erbjudanden? Frågan om inte tävlingarna i mässhallen kan locka nästan lika mycket som SM-tävlingarna:

  • MM Sports arrangerar ett kval i sin Rep Power-tävling på sin egen exposcen. Det blir en höjdare törs jag lova – många anmälda tävlande rapporterar Tim Nygren.
  • Concept Träningsredskap arrangerar tävlingar på deras egna redskap, även detta blir spännande.
  • Tap Out har lite crossfit-inspirerande grenar, mycket fina priser utlovas bland de som vill vara med och tävla!

 
BODY: Kommer de som besökt SM i Västerås att känna igen alla utställare eller finns det några nya spännande namn?

Freddan: Många av utställarna känner man igen, men det finns även en hel del nya och en del som satsar betydligt hårdare än tidigare! Nämnas av dessa kan ju Västerås egen stolthet Camilla Palazzi med sin butik Fitnessstore bland utställare. Även Celsius breder ut sig och tar mer plats. 

Några nya är MM Sports som gör en rejäl satsning, Gymvaruhuset, Concept, Smart Grip, Hälsovakten, Aloe Vera med linement och vitamindryck.

Vi har fått förfrågan om monterplats av ännu fler – men det är trångt nu på inte bara ett plan, utan även på receptionsplanet!

BODY: Lördagsbiljetterna har sålt slut. Vad tror du det det stora intresset beror på? 

Freddan: Fler tävlande gör att publikintresset per automatik ökar. Ytterligare en faktor är de framgångar i Europa som vi har haft i exempelvis Athletic Fitness – ”våra” profiler/sporter är mer i ropet helt enkelt.

Det kanske också påverkar att vi blivit bättre på att arrangera SM i Västerås? Aros Congress Center känns som en väldigt bra lokal, vi känner oss hemma här. Personalen är helt fantastisk: både Tomas och Alex som brukar jobba är ena riktiga kungar, utan dem skulle det inte vara alls lika bra!

Om man inte får tag på biljetter så kan man ändå besöka mässan – kom och hälsa på, mingla och ha kul! Känn stämningen, ladda träningsbatterierna, möt gamla och nya vänner. Det kommer att bli mycket god underhållning på plats även på mässområdet!