Första VM:et i Athletic Fitness avgörs under Arnold Classic Europe 2012

Arnold Classic Europe avhålls 2012 för andra året.

Det svenska landslaget till Athletic Fitness-VM består av Elin Widgren, Helena Forsén och Jenny Wärn bland damerna och Ako Rahim, Kristian Sewén, Martin Münz, Per Nedvall, Robert Berg och Rookie Westin bland herrarna. En av coacherna berättar här nedan om lagets planer till helgen i Madrid, Spanien.

Medaljer på Athletic Fitness-EM 2012 (läs rapporterna från de som var där):

 
Två till i VM-landslaget bloggar också: Robert Berg och Per Nedvall. Läs mer om Athletic Fitness-VM på SKKF.org.

Fredrik ”Freddan” Eriksson var i full fart under helgens SM, men tog en kort paus för att svara på våra frågor: 

BODY: Vi förstår att du kommer att åka till Arnold Classic Europe i Madrid som coach tillsammans med det svenska landslaget till VM i Athletic Fitness. Är läget ok? Vilka fler ingår i teamet?

Ja, alla i laget verkar vara i riktigt bra form och taggade precis som jag. Niclas Strömkvist och Per Sundström som åker med som ledare.

Min roll i teamet är att coacha, bygga en teamfeeling, och det gör jag bra tror jag. Vi kan nog liknas lite vid gamla handbollslandslaget där spelarna fick ta stort ansvar och Bengan var som en lekledare som bara fanns där, så istället för Bengan så är det Freddan, haha!

Strömkvist är en skön kille som är otroligt bra och ordningsam. Liksom vår ordförande vars roll framförallt är som domare på plats, men vi är ett team där alla är lika värdefulla!

BODY: Vad tror du om de svenska chanserna? Ska vi hoppas på en eller flera medaljer?

Freddag: Jag är ödmjukt förväntansfull och jag är övertygad om att alla kan ta medalj. Alla 9? Ja absolut, varför inte!

BODY: Du som har sett några av de AF-tävlingar som avgjorts utomlands, tror du att tävlingarna kommer att flyta smidigt?

Freddan: Om vi slipper ”domarfiaskon” som i Zagreb så finns chansen. Jag är rädd för att domarna och de som styr arbetet med AF i Europa inte håller samma nivå som de tävlande denna gång heller, men vi är förberedda på att allt kan hända!

BODY: Enligt det preliminära schemat är invägningen är på torsdag, korta dam- och herrklasserna gör debut på fredag och långa dam- och herrklasserna på lördag, med alla klassers finaler på söndag. Hur länge blir du/ni borta?

Freddan: Tidigt på torsdag åker vi och kommer hem sen måndag kväll (sen blir det snabba ryck för NM går i Danmark helgen efter).

Nu på torsdag morgon flyger Team Sverige från lite olika ställen i landet, men vi samlar upp oss i Tyskland där vi ses och kramas lite innan vi åker vidare mot Madrid.

Planen är att vi checkar in på hotellet, där alla får ett lager färg. Sedan åker vi så snart vi kan till inregistreringen. När nu det är avklarat åker vi tillbaks till hotellet. Det kan hända att någon av oss ledare kolllar in arenan så vi känner osst tryggare inför fredagen då de korta klasserna kör igång.

För de som går vidare till final blir det annorlunda med en dag emellan, men det känns som att vi har rutin för att lösa detta! Men mycket kan hända på dessa timmar och det gäller att vara smart, vi har inte vunnit ett skit för att det sett bra ut på kvalet alltså!

Söndag är det final och då vill jag ha mycket att stå i 🙂 Hoppas kunna få fira med glass och lakritsgodis även denna resa!

BODY: Antalet tävlande, tävlingar, utställare och mycket annat på Arnold Classic Europe har växt kraftigt jämfört med debuten förra året. Kommer du/ni mingla runt för att hämta inspiration till kommande expon kring svenska tävlingar?

Freddan: Arnold Classic i Madrid känns stort men både jag och laget åker dit för att ta medaljer, vi kommer att kul på vägen dit och på plats – vilket alla kommer att märka.

Mingla på mässor och få kontakter för att hämta inspiration för egna tävlingar kommer jag inte alls att ägna mig åt, jag är med för att ta hand om laget och ta oss från Sverige till prispallen!

BODY: Kommer man kunna följa era rapporter online?

Freddan: Ja, från Madrid kommer både jag och Kristian Sewén ge vår syn på ett troligen lite annorlunda sätt än vad ni förväntar er! Man bör kika in på www.SKKF.org då och då om man vill följa oss. Har köpt mig en ny telefon då min dator, eller min kunskap att hantera den, inte alltid är överens 🙂 

Har jag förstått saken rätt så kommer även BODY skicka ett pressteam till Madrid, Sydsvenskan följer Jenny Wärn och jag är glad att laget får den uppmärksamhet de förtjänar!

Medaljskörden för landslaget på Athletic Fitness-EM 2012 blev fem av fem möjliga.