Världsrekordförsök i plankan

Linda Peterson vill bli världsbäst.

Idrottsläraren Linda Petersson gör på onsdagen ett försök att slå damvärldsrekordet i övningen plankan. I samband med rekordförsöket samlas det också in pengar för att hjälpa afghanska flickor få en skolgång. Håll utkik vid 12.30-tiden och femtio minuter – eller mer? – framåt.

Uppdatering: Rekordförsöket räckte hela 36 minuter, men tyvärr inte hela vägen fram. Denna gång… 

Rekordförsöket kommer att filmas, men går även att följa på dess facebook-grupp. Filmen sänds sedan in till den välkända rekordboken för verifiering och förhoppningsvis ett godkännande. 

Det nuvarande kvinnliga världsrekordet är 14 månader gammalt och innehas av Eva Bulzomi (alias PlankGirl): 40 minuter och en sekund. 

Göteborgs-Posten: Hon tar sikte på nytt plankrekord

Ibland är vägen från ord till handling kort. I somras bestämde sig idrotts­läraren Linda Petersson för att bli världsmästare i något. I morgon har hon goda chanser att hamna i Guinness rekordbok för att ha stått i ”plankan” längre än någon annan kvinna i hela världen.

Under 2012 har BODY haft två stora magträningsreportage: I januariutgåvan kan du läsa om hur du tränar upp dig för att klara de två tuffaste magövningarna:

Något man verkligen kan ha nytta av är att kunna hålla kroppen i ett neutralt läge trots stora yttre krafter. Med andra ord precis vad man ägnar sig åt vid tung styrketräning! Du får tips om hur du stegrar träningen tills du kan genomföra två riktigt tuffa övningar: ”hjulet ståendes” och ”Dragon flags”.

I juliutgåvan ges du alla magträningstips du behöver för att få fram ditt sexpack:  

Dags för den lättklädda delen av året. För många av oss kommer kraven på en visuellt vältränad fysik då som ett brev på posten. Men vägen till ett riktigt skarpt sexpack är kanske inte den enklaste.

Du som är (eller blir) helårsprenumerant får tillgång till ett större digitalt arkiv av BODY-utgåvor via din läsplatta, mobiltelefon eller webbläsare. Läs mer om digitala BODY här.