Söker du ett team att tävla för?

Det Svenska Kroppskulturförbundet.

Snart är det dags för 2013 års säsong. För att få delta på de licensierade tävlingarna behöver du vara medlem i en SKKF-ansluten förening.

Att vara ansluten till en förening gäller för de SKKF-licensierade tävlingarna i Athletic Fitness, Bikini Fitness, Bodybuilding, Bodyfitness, Classic Bodybuilding för herrar samt Women’s Physique som återfinns på SKKF:s kalendarium.

Hos SKKF återfinns listan på föreningar som har licens för tävlande under 2013 – se även licenslistan för föreningar från förra året.

Utöver de SKKF-licensierade finns ett par nybörjartävlingar med förenklade regler och utan licenskrav: Alströmertrofén i Alingsås och Tammerpokalen i Sundsvall. De vill utgöra ett enklare sätt att ta sina första kliv upp på scenen och arrangeras i samförstånd med SKKF – med förhoppning om en tillväxt av antalet tävlande på scenen i framtiden.

Här följer några av de aktiva teamen under 2012 som satsar vidare mot 2013:

Team Prospects by BMR Sports Nutrition, Karlskrona är ett nytt team som för någon månad sedan sände ut en pressrelease:

Klicka för mer information
Nytt team i Sverige för tävlande inom bodybuilding, bodyfitness, athletic fitness, classic bodybuilding och fitness five.

Syfte

Under mina 15 år som coach har jag sett alldeles för många som kommer oförberedda inför tävling. Fel information, fel posering, fel poseringsklädsel, bästa kompis som coach osv. Statistiken och undersökning jag gjort visar tydligt att många blir bortskrämda av sin första tävling och ställer aldrig upp igen. Med detta nybörjarteam hoppas vi kunna coacha och hjälpa de som vill prova på att tävla med rätt förberedelser och information så att de känner sig helt insatta och förberedda inför sin första tävling.

Mål

Att få fler tävlande inom sporten och att höja kvalitén på nybörjartävlingar. Då ökar vi också intresset hos publik och utställare.

Jag heter Mari Lax och startar detta team tillsammans med Pierre Estensköld Svensson. Jag är tävlingsansvarig och Pierre är tekniskt ansvarig och kosttillskottansvarig. Tillsammans med våra fantastiska sponsorer BMR Sports Nutrition, Dcore samt GymAholics kunde vi sätta detta projekt i hamn.

Vi kommer ha våra första tävlande på Decembercupen i år men vår stora satsning är BMR Grand Prix 2013 i april då alla i teamet kommer att presenteras.

Genom att arbeta med lokala sponsorer på varje ort sänker vi kostnaderna för de som tävlar, vilket är en stor fördel om man har kvalitéerna men inte ekonomin som oftast styr en tävlingssatsning.

Läs gärna mer på vår hemsida www.teamprospects.se. Vi är oerhört tacksamma om ni hjälper oss att sprida vårt budskap.

Vid frågor

  • Mari Lax, mari.lax@teamprospects.se, 0709-26 75 24
  • Pierre Estensköld Svensson, pierre.estenskold@teamprospects.se, 0709-66 79 96

Har du eller känner du till fler team dit tävlande kan söka sig inför 2013 års tävlingssäsong? Tipsa oss via kontaktformuläret eller i kommentarsfältet!