Arvidsjaur får besök av gladiatorer, änglar och jättar

Stefan Sundqvist berättar om ett event som sker på hans gym: ”Gladiatorer, änglar, jättar som lyfter 160 kilos stenar, fysiker i toppklass och rekordförsök. Det låter som en saga eller hur? Men det blir verklighet i Arvidsjaur lördagen den 24 augusti under BMR Weekend på Exercise Gym.

”

Exercise Gym slog upp sina portar januari 2011 på Camp Gielas, en en året-runt-öppen anläggning vid Arvidsjaurs södra infart inom gångavstånd från centrum. 

Mer om BMR Weekend på Exercise Gym:

Lördagen den 24 augusti anordnar BMR Sports Nutrition tillsammans med Exercise Gym F3 Challenge by BMR i Arvidsjaur. Tjejer och killar och från olika delar av Sverige kommer att drabba samman och göra upp i momenten;

  • Bänkpress: Max antal reps under 90 sek. Damklassen kör på 60% av kroppsvikten och herrarna på 100% av kroppsvikten. 
  • Knäböj: Max antal reps under 90 sek. Damklassen kör på 100% av kroppsvikten och herrarna kör på 125% av kroppsvikten. 
  • Chins: Max antal reps under 90 sek på kroppsvikten för både herrar och damer.

Som grädde på moset så gästar under helgen även Gladiatorerna Binais ”Wolf” Begovic och Ako ”Toro” Rahim. Med sig har de BMR Angels, tillika bikini fitness-tjejerna, Veronica Kapica och Ann-Helen Bergström.

  • I samband med tävlingen kommer BMR Angels att rocka scenen med en T-walk som sent kommer att glömmas.
  • Kraftverket från Porjus, en de bästa strongmankillarna under 2000-talets början, kommer att försöka sig på att lyfta 360 kg i marklyft. Detta med en egen kroppsvikt på under 100 kg.
  • Några av sverigeeliten i strongman -105 kg kommer att köra en uppvisning i stenlyft och stockpress.
  • Ako Rahim kommer under kvällen att hålla en Workshop, där han går igenom grunderna i sin träning och hur han har tränat för att bli den atlet han är idag. Eventet kommer att hållas inne på Camp Gielas, där Exercise Gym är beläget. Gymmet kommer att hålla öppet hus under hela helgen med gratis träning och fina erbjudanden på både kostillskott och medlemskap.

Mer information om hela eventet finner du på www.exercisegym.se eller på FB under eventet BMR WEEKEND på Exercise Gym. Där finner du också förslag på lämpligt boende. Frågor får ni gärna maila till exercisegym@gmail.com.

Mvh
Stefan Sundqvist