Nu till helgen: Decembercupen 2013

Förutom att expandera genom att inkludera grenarna Bikini Fitness, Men’s Physique och Women’s Physique så har nybörjartävlingen Decembercupen i år också utökats i tid, och avgörs både under lördag och söndag. Det behövs, för nära 75 fler tävlande är anmälda än 2012, som i sig var ett rekordår!

Läs mer om Decembercupen 2013 hos SKKF.

I BODY-reportaget från 2012 fick tävlingen benämningen ”Rekordcupen” och underrubriken ”Fler tävlande än någonsin när Decembercupen avgjordes”. Inledningen i reportaget blev också lite av en profetia:

Rekord är till för att slås, säger man. Men frågan är om man klarar av att packa in fler tävlande under en och samma dag än vad man lyckades med under årets upplaga av Decembercupen. Att hela 180 atleter utspridda över 11 klasser fick sin tid i solen är inget mindre än ett präktigt rekord. På mindre än 13 timmar genomfördes fulla tävlingar i både bodybuilding, classic bodybuilding, athletic fitness och bodyfitness.

Vid 08.30 drog man igång, och enligt min klocka sade man definitivt adjö 21.12 på kvällen. Med det sagt – en stor eloge åt arrangörer och domare för ett väl utfört värv (Nu gnälldes det såklart en del över både ditten och datten, delar av det välförtjänt, delar av det icke. Men med tanke på det Lhotse-lika berg av brunbrända som skulle bedömas så var i vart fall jag mäkta imponerad.).

Till nästa år önskar jag mig kanske inte direkt fler tävlande. Snarare fler tävlingsdagar.

Kompletta resultatlistor från 2012 återfinns här, och fler DC-nyheter finns i BODY.se-taggen Decembercupen. Nedan några instagrambilder taggade med #decembercupen: