Fredrik Smulter höjde finska rekordet

Stark. Starkare. Freddi.

Fredrik Smulter passade häromdagen på att höja sitt egna finska rekord i tröjbänkpress med hela 10,5 kg vid finska mästerskapen. Rekordet 361 kg lyftes lätt upp i andra omgången. I tredje lyftet kom också 371 kg upp (världsrekordvikt), men juryn underkände det i efterhand.

Läs Freddis egna tävlingsrapport i journalen på Kolozzeum:

1. 351kg 3-0 lite hackigt då jag tajmade uppvärmningen fel igen.
2. 361kg 3-0 lätt och nästan explosivt
3. 371kg 2-1 först godkänt av domarna. Juryn underkände sedan.

Finskt rekord och FM-guld mot flerfaldiga världsmästare är ju kul.
VM i maj och målet är medalj som ett minimum men helst guld.

Radioprogrammet Succémorgon ringde upp Fredrik i måndags för en intervju:

För att få en lite bättre bild av exakt hur mycket det är funderade vi också på andra saker Fredrik kan lyfta. Får Fredrik lust kan han bland annat lyfta två medlestora björnhonor och ifall han har det rikitgt tråkigt kan han göra det samma med två nyfödda späckhuggare.

BODY Radio #135: Monstret är tillbaka!

Hertigen av Malax, bänkpressguden, Freddi Smulter är tillbaka på BODY Radio med nya färska rekord i bagaget. Hör om träningen som gör att Freddi bollar med större vikter i hantelpress än vanliga dödliga gör i bänkpress!

BODY Radio #77: Världens bäste bänkare

Med lika delar sisu och talang har vår gamle favorit Freddi Smulter återigen tagit sig högst upp på tronen i bänkpressvärlden. Missa inte när monstret från Malax återvänder till BODY Radio för att berätta om den träning som gjort honom starkast av alla – med eller utan tröja!

Fredrik Smulter förgyller BODY Radio #33

Hertigen av Malax, bänkpressvärldsmästaren Freddi Smulter, tar denna vecka över BODY Radio. Det kanske inte kommer som en chock att det snackas en hel del bänkpress, men Freddi hinner också med att berätta om sin viktnedgång och problemen den ställt till med, om sitt första lyft som 14-åring och om hur det skiljer sig att träna när man har barn och jobbar skift.

I BODY 12/2012 förklarade Freddi hur man tränar för att bli världens starkaste bänkpressare! Blir du helårsprenumerant får du tillgång till tidigare digitala utgåvor utan extra kostnad.