Allt började med hantlar, en stol och något gummiband

Hannah är redo att guida dig vidare i gymvärlden.

Jag var inte många äpplen hög när jag för första gången stod med näsan tryckt mot glasfönstret in till ett av Uppsalas mer centrala gym. Av någon anledning var jag fascinerad av aktiviteten som pågick där inne, och imponerad av de fysiska resultat det hela verkade ge de som befann sig på andra sidan.

På den tiden var det 16-årsgräns på gymmen. Basta. Så det var inte tal om några moderna fenomen som familjemedlemskap eller PT-verksamhet för ungdomar. Nej, jag blev tillsvidare förpassad till att styra upp det hela själv, på hemmaplan. Utrustad med ett par införskaffade hantlar, en stol och något gummiband, stoppade jag VHS-bandet i spelaren, röjde undan framför TV:n och intog en väl vald plats med mina redskap nära tillhands.

Därefter togs jag med på en introduktion i styrketräningsvärlden. Godbitarna plockades snabbt upp, jag började sätta ihop mina egna program och köpte mig en bunt litteratur i ämnet. Vad jag gjorde på min 16-årsdag behöver jag förmodligen inte nämna.

Därefter rullade saker och ting på i en bra fart. Jag insåg snabbt att ju mer jag lärde mig, desto bättre blev resultaten. Viljan att dela med mig av den kunskap jag började få växte sig allt större. Jag utbildade mig till gyminstruktör och personlig tränare. Inte långt senare satte jag för första gången min fot på BODYs redaktion. Det var för nästan 14 år sedan. Och min ambition och passion är fortfarande densamma.

Att få inspirera och ledsaga dig, bästa läsare, till det välmående, den eufori och inte minst de fysiska resultat styrketräning ger dig är för mig en ynnest. Därför är det med stor ära och hög ambition jag för första gången skriver ledaren i detta magasin. Jag kommer att göra mitt yttersta för att guida dig rätt i hantlarna och magnesiets värld, och se till att du även fortsatt får de bästa tipsen och de senaste rönen levererade av de främsta i branschen.

Välkommen att hänga med in i en träningshöst full av kunskap, passion – och resultat!

Hannah Runsten,
Chefredaktör BODY

Redaktören listar: Höstens nordiska höjdarevent

 1. Norway Open Sports Festival
  Atleterna som vallfärdar till Kongstenhallen i Fredrikstad, Norge, den 20–21 september för att tävla är många. Dessutom utlovas ett rejält expo.
 2. Svenska Mästerskapen
  Senioreliten som ska göra upp i Aros Congress Center i Västerås den 4–5 oktober vill du inte missa.
 3. Nordic Fitness Expo
  Proffs som Johnnie Jackson, Shawn Rhoden och Dexter Jackson kommer att vara där. Det i sig skulle kunna vara skäl nog att ta sig till Skandinaviens största bodybuilding- och fitnessevent som avhålls i Lahti Fair Centre, Finland den 11–12 oktober.
 4. Decembercupen
  Under denna tävling har många nya stjärnor tänts genom åren. I år lär inte vara något undantag, den 22–23 november i Lund.
 5. Fitnessfestivalen
  Norra Europas största träningsmässa fyller 10 år och expanderar på alla plan. Platsen är Svenska Mässan i Göteborg, helgen den 29–30 november.