Queen of f*cking everything. Ibland.

Foto: Seth Janson

Hannahs kreativitet i gymmet sätts på prov.
Foto: Seth Janson

I dag har jag haft en sån där dag ni vet, när allt bara lirar. Man vaknar upp utvilad med en energi utöver den vanliga, omvärlden möter en med en high five och man känner sig som queen of f*cking everything.

Lyckosamt nog står det också ben på träningsschemat. Några uppvärmningsset i bensparken och jag kan inte riktigt bärga mig förrän det är dags att lägga på de riktiga vikterna. Eftersom gymmet också är platsen där mina bästa idéer föds, blir det en både effektiv och produktiv dryg timme där inne.

Efter avslutat träningspass är det i någon typ av endorfinstint rus jag på instabila ben beger mig hemåt, och jag ser redan fram emot den påtagbara träningsvärk som lär infinna sig om något dygn.

Men nu ser ju inte alla dagar ut såhär. Dagsstatus kan såklart landa på lägre än 10 av 10 möjliga, då kroppen inte riktigt är med en på samma tillmötesgående sätt. Detta kan bero på en rad olika orsaker. Sömnen kan ha fått stryka på foten på grund av för sena arbetskvällar, återhämtningen från föregående pass är ännu inte fullständig, eller att det inte funnits förutsättning att ladda med optimal kost.

På senare tid har jag dessutom fått uppleva begreppet varierande fysisk status på en ny nivå. Anledningen är en stadigt expanderande mage. Och då pratar jag inte om ett muskulärt skenande sexpack, utan om att det väntas tillökning strax innan jul. Ett spännande inslag i livet på många plan. Just nu handlar ett av spänningsmomenten om hur man med en rejäl kula får till lika tillfredsställande träningspass som vanligt. Att anpassa träningen efter dagsform och vara innovativ vad gäller övningsval har blivit ett måste.

Den klassiska böjen med stången välpackad med viktkakor har fått läggas på vänt till förmån för mer kontrollerade övningar, och i de raka marklyften har fotpositionen blivit allt bredare.

Det intressanta är att i vilken fysisk eller mental kondition man än befinner sig i finns det oftast strategier att ta till för att utföra passen på ett gynnsamt sätt. Det gäller bara att hitta rätt väg för stunden och vid behov våga rucka på principerna och den utstakade träningsplanen. Allt eftersom passet fortlöper brukar då den oövervinnerliga känslan återigen krypa sig på.

Vill härmed önska dig, bästa läsare, en Stark, Innovativ och God Jul!

Hannah Runsten,
Chefredaktör

Redaktören listar: 5 decemberkarameller

 1. Julbordet
  Ta sikte på sillen, laxen, skinkan och köttbullarna – så har du formen i behåll. Du som lagar julmaten själv gör rätt i att ta inspiration från recepten på sidorna 36–38!
 2. Återhämtning
  Fördelen med helgdagar är att du får tid för återhämtning. Vila och väx!
 3. Julaftonsträningen
  Det är något visst med ett tidigt morgonpass på självaste dopparedagen. Det passet känns alltid lite extra bra. Som bonus smakar maten liksom godare sen och toleransnivån gentemot släkten höjs avsevärt.
 4. Förväntan
  Advent är tid av förväntan. Tala om för träningspolare, släkt och vänner vad du förväntar dig i fråga om träningstider och umgänge. Sedan är det minst lika viktigt att du är lyhörd för dina näras förväntningar. En tydlig kommunikation gör så gott som alltid saker både enklare och trevligare.
 5. Planering
  Är det någon gång det är dags för en nystart i din träningssatsning så är det i början av ett nytt år. Passa på att lägga upp planen, sätta mål, och se till att 2015 blir ditt bästa träningsår någonsin!