Fitnessfestivalen kommer till STHLM!

Nästa års Fitnessfestival arrangeras samtidigt med Allt för Hälsan på Stockholmsmässan 27-29 november 2015. Valda delar av de tävlingar som ingår i namnet Luciapokalen kommer också att arrangeras i Stockholm. Att se Luciapokalen från någon av 2 000 sittplatser i en sluttande biosittning i Victoriahallen blir mysigt.

Faddergalan 2009, som avhölls i Victoriahallen, direktsändes till 500 000 tittare.

Fitnessfestivalen, som i år firade sitt 10-årsjubileum, har hittills arrangerats på Svenska Mässan i Göteborg. Under söndagen presenterade arrangörsparet Ove och Catharina Rytter från exposcenen de framtida planerna för besökarna, strax innan Luciapokalen SM Body Press körde igång.

Bild från en av två liveströmmar från de bägge scenerna som sände minst fyra timmar varje dag.

Gårdagens pressmeddelande i sin helhet:

Klicka för mer information
Nu skapas den största hälso- och träningsmässan i norra Europa på Stockholmsmässan

Nu är det klart att Fitnessfestivalen kommer till Stockholmsmässan och arrangeras tillsammans med Allt för Hälsan den 27-29 november 2015. Det kommer att bli en unik mötesplats för alla som är intresserade av träning och hälsa.

– Vi har under en tid fört diskussioner med Stockholmsmässan kring ett samarbete.
Nu blir det äntligen av, vilket vi är väldigt glada för. Dessa två mässor kompletterar varandra perfekt och vi blir väldigt starka, säger Ove Rytter som är arrangör och grundare av Fitnessfestivalen, som tidigare har gått på Svenska Mässan i Göteborg.

Årets Fitnessfestival var helt slutsåld avseende monterutrymme på Svenska Mässan och behöver större utrymme för att kunna växa och utveckla nya, spännande inslag, vilket Stockholmsmässan kan erbjuda.

– Under tio år har Fitnessfestivalen vuxit till norra Europas största träningsevent. Jag säger event, dagens konsument vill inte bara se, känna och smaka och prova – utan även inspireras av stimulerande tävlingar, adrenalin, puls och nerv, berättar Ove Rytter.

– Vi på Stockholmsmässan ser denna kombination som ett sätt att skapa ett event med oanade möjligheter. Kombinationen hälsa och träning känns självklar och vi ser fram emot ett spännande samarbete där helheten ger alla som är intresserade av träning och hälsa en unik mötesplats, säger Chicie Lindgren, Affärsområdeschef på Stockholmsmässan.

Fitnessfestivalen som gick av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg i helgen firade i år tioårsjubileum. Bland aktiviteterna hölls Superior Race, ett spektakulärt hinderbanelopp på 4 km med oväntade hinder; Top Speakers Hall inne på mässan där det arrangerades gratisseminarier med bland andra Paolo Roberto, kostgurun Fredrik Paulún, Jerringprisvinnande skidskytten Helena Ekholm och cykelspecialisten Mattias Reck. Under söndagen var även artisten Karl Dyall på plats och talade om fitnessrevolutionen och vanliga myter och missuppfattningar inom CrossFit. Precis som Allt för Hälsan, bjuder Fitnessfestivalen på många prova-på-aktiviteter.

Allt för Hälsan på Stockholmsmässan är Nordens största livsstilsmässa inom hälsa. Här möts varje år 25 000 anhängare av en hälsosam livsstil, för att få full överblick över allt som är värt att veta och uppleva inom friskvård och egenvård.

Nu startar arbetet med programmet till 2015.

– Fusionen av de två olika mässformaten gör att vi tar höjd för att ta ut svängarna avseende världen bästa föreläsare, bygga hälsokongress samt implementera nya tävlingar. Då både inomhus och utomhus, med målgång inne på mässområdet. Vi är oerhört glada att kunna presentera hela detta gigantiska event den 27 – 29 november 2015. Vi hälsar alla besökare och intresserade branschföretag välkomna att höra av sig med idéer. Att skapa gör man ju bäst tillsammans, avslutar Ove Rytter.

27-29 november 2015 kommer Allt för Hälsan och Fitnessfestivalen att tillsammans bjuda på norra Europas största hälso- och träningshelg på Stockholmsmässan i Älvsjö. Parallellt arrangeras nytillskottet Acadermia, som är en skönhetsmässa.