Tillbaka till framtiden

Nu är det dags, kära läsare. Det är dags att staka ut framtiden och ytterligare ett produktivt och innehållsrikt år för BODY och hela det hårdtränande Sverige. Dags att behålla men främst fortsätta utveckla en relevans här och nu, för en tidning som startades för 33 år sedan, och som sedan dess kommit att bli en institution i träningskretsar.

I en värld där vem som helst kan kalla sig expert och skapa sin egen tidning, blogg, podcast eller TV-kanal, ska vi nu ännu ett år visa varför gammal är äldst.

Vi ska visa varför BODY även i fortsättningen ska vara Sveriges främsta källa till ny och relevant information för dig som tränar hårt. Detta är utmaningen. Vi antar den, utan illusioner och utan rädsla för att du som läsare ska ställa allt högre krav.

I själva verket välkomnar vi det.

BODY grundades när jag bara var ett år gammal, av Sveriges i dag kanske mest inflytelserika person inom träning och fitness, Ove Rytter. När BODY startades fanns väldigt få likartade tidningar i Norden och BODY kom snabbt genom sin energi och höga kvalitet att fylla en stor roll i spridningen av styrketräning i landet.

I dag är situationen en annan, det råder ingen brist på personer eller medier som vill sprida träningens mantra. Nej, i dag är problemet snarare det motsatta – vem ska man egentligen lyssna på i en digital värld där alla försöker överrösta varandra?

Svaret, kära läsare, är att för att förstå framtiden och samtiden behöver man förstå historien, och ingen förstår trender, riktningar och olika rön som kommit och gått, som vi här på BODY. Historien är vår vägvisare för vad som krävs för att vinna framtiden.

Vi har inte bara de bästa skribenterna, den mest noggranna researchen, de bästa fotograferna och de mest relevanta berättelserna. Vi har också en sjuhelevetes tro på att kvalitet och kunskap är vad som kommer avgöra om du fortsätter hålla denna tidning i din hand kommande året, eller inte. Och det gör vi genom att lyssna inte bara på branschen, forskarna och skribenterna, utan på dig som läsare, lyssnare och tittare. Vi kommer fortsätta att leverera relevant material och vi hoppas därför att du som läsare även i fortsättningen kommer att visa din kärlek för kroppen, träningen och BODY.

Med detta gör jag även min debut som er ödmjuke chefredaktör under tiden Hannah Runsten är hemma med sin förstfödde. Vi på redaktionen välkomnar detta nytillskott i BODY-familjen och önskar familjen all lycka!

Garanterat gott nytt år!

Robert Stasinski,
Chefredaktör

Redaktören listar: 5 träningsredskap du bör börja använda 2015

 1. Reverse Hyper
  Louie Simmons från Westside Barbell uppfann denna maskin för att stärka ryggraden och träna dig i att öppna upp och sträcka ut höften. Finns garanterat ingen övning som denna. Ett måste.
 2. Sling Shot
  Finns flera versioner av denna men Mark Bell uppfann den första och självklart är det mandomsprovet bänkpressen det gäller. Med denna över armarna kan du bänka tyngre och säkrare. Garanterat beroendeframkallande.
 3. Viktväst
  Tänk dig en knapp som gör att du blir starkare i hela kroppen och samtidigt ökar pulsen och bränner fett. Låter bra? Då är det dags att köpa en viktväst, gärna på den tyngre sidan upp till 20 kg. Chins, armhävningar eller löpning, inget av detta har känts så jobbigt som nu.
 4. Knee-sleeves
  Inte bara för styrkelyftare och tyngdlyftare, knäskydd eller sleeves är utmärkt för att stabilisera, minska smärt- och skaderisk och ge dig en riktigt proffsig känsla på gymmet. När du väl fått på dig dem måste du lyfta tungt.
 5. Kedjor/gummiband
  Förutom att du blir gymmet största badass när du slänger på 20 kg kedjor på vardera sidan stången, är det ett förträffligt sätt att jobba dynamiskt i olika lyft. Pröva även med gummiband för att skapa varierande motstånd.