Trailer för Ninja Warrior Sverige

Tusentals har försökt. Bara tre har någonsin klarat ”The Beast”, världens tuffaste hinderbana. Blir fenomenet Jenny Adolfsson första svenska segraren och mottagare av en halv miljon kronor? Ninja Warrior Sverige har premiär torsdag 29 januari i Kanal 5.

– Det här är något av det roligaste jag gjort, men det var en krävande utmaning, berättade @jennykitsune efter höstens inspelningar. Läs mer om Jennys deltagande här.

Klicka för mer information
Ninja Warrior kommer till Sverige och Kanal 5

Världens i särklass svåraste och mest spännande hinderbana kommer till Sverige för att skörda offer bland de mest vältränade och mångsidiga atleterna i landet i deras jakt på ära och en halv miljon kronor.
Programinformation

Med Adam Alsing som programledare, sportankaret Karin Frick som reporter och träningsexperten Mårten Nylén som kommentator ska nu 125 svenskar anta utmaningen. I Ninja Warrior räcker det inte att du är starkast på gymmet eller har kört ett par Vasalopp – du måste vara både stark, smidig, uthållig och smart.

Ninja Warrior är ett tävlingsprogram där de allra bästa och fysiskt mest vältränade personerna tar sig an världens svåraste hinderbana. Programmet startade i Japan 1997 på kanalen TBS och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i sjutton år är det bara tre personer någonsin som klarat banan,

En svensk Ninja Warrior ska koras i tre steg. Den första banan kan många ta sig an, men det är få som klarar av att ta sig igenom den. De som klarar banan går vidare till semifinalen där svårighetsgraden ökar väsentligt. Semifinalens bana består av nio hinder och de som gör bäst ifrån sig går vidare till finalen och den världsberömda hinderbanan Midoriyama. Det är världens svåraste hinderbana som hittills bara tre personer har tagit sig igenom. Den som klarar sig längst blir Sveriges första Ninja Warrior.

  • Adam Alsing är en av Sveriges absolut mest erfarna programledare. I höst leder han Big Brother på Kanal 9 och Sveriges värsta bilförare på Kanal 5 samt RIX MorronZoo på Rix FM.
  • Karin Frick kommer närmast från TV4, där hon under sju år lett ett flertal stora sportsändningar, bland annat friidrottsmästerskap och handbolls-VM. Hon är SBS Discoverys huvudsakliga programledare för sport och kommer i höst att leda sändningarna från EM-kvalet i fotboll.
  • Mårten Nylén är en av Sveriges mest kända tränare och hälsoprofiler. Han kommer att fungera som expertkommentator i Ninja Warrior. Han är personlig tränare och mångårig utövare och tränare inom kampsport. Han har också varit huvudtränare i Biggest Loser Sverige där hans deltagare uppnått makalösa resultat.

 

Karin Frick (reporter), Adam Alsing (programledare) och Mårten Nylén (kommentator).
Foto: Morgan Norman/Kanal 5.

Mikael ”Prime” Hollsten tar för övrigt över tränarrollen som Mårten Nylén haft i TV4:s Biggest loser enligt Aftonbladet:

Han har varit med sedan starten. Nu lämnar succétränaren Mårten Nylén ”Biggest loser” för Kanal 5:s nya satsning.
– Det är dags att göra något nytt, säger Mårten Nylén.

Prestationsfenomenet Jenny ”Kitsune” Adolfsson med expertkommentatorn Mårten Nylén.