Magnus Samuelsson åter på SVT

Foto: Johan Paulin/Filmlance International AB

Magnus som Gunnar Nyberg.

Magnus Samuelsson, Världens Starkaste Man 1998, är tillbaka i rollen som polisen Gunnar Nyberg i tv-serien om A-gruppen, Rikskriminalens specialenhet för våldsbrott av internationell art. Start 21.00 i kväll i SVT1 och SVT Play.

Kvällens avsnitt, del 1 av 2, baserar sig på Arne Dahl kriminalroman ”En midsommarnattsdröm”:

En serie brutala mord på polska kvinnor som i hemlighet gömmer sig i Sverige blir den nya A-gruppens första fall. Offren visar sig vara nyckelvittnen i en stor rättegång mot polsk maffia. Tre av dem har hittats mördade inom loppet av ett par dygn, två saknas och förhoppningen är att de fortfarande är vid liv. Kriminalkommissarie Kerstin Holm får befälet när jakten på en hänsynslös mördare och hans ljusskygga offer tar sin början.

Du kan se avsnitt 1 på SVT Play nu och hundra dagar framåt.

Uppdatering: Avsnitt 2 finns också på SVT Play.

SVT: Magnus Samuelsson: ”Arne Dahl är som lumpen”

Världens starkaste man är tillbaka i rollen som polis i Arne Dahl. Möt Magnus Samuelsson i en stor intervju om skadan som plågat honom inför inspelningarna och den framtida skådespelarkarriären.

Mer bakgrund till kvällens avsnitt: 

Det har gått två år sedan sist och ny ledare för A-gruppen är Kerstin Holm. Hon är ensamstående förälder och har det ibland tufft att få ihop privatlivet med det nya uppdraget. Under sig har hon – förutom de tidigare medarbetarna Nyberg, Chavez, Svenhagen och Söderstedt – knutit den unga aspiranten Ida Jankowicz som snabbt hamnar i trubbel. Paul Hjelm, den stridbare förortspolisen, har tilldelats en tjänst som utredare på interna, men får snart med den nya A-gruppen att göra.

Det är en luttrad grupp människor, märkta av en tillvaro där polisarbetet ätit sig in i privatlivet. Insatserna är högre än någonsin och kalla vindar drar igenom korridorerna på Rikskrim. Kan Kerstin få gruppen att leverera eller har den alltmer raffinerade brottsligheten fått för stort försprång?

Den nya A-gruppens första uppdrag blir en serie brutala mord på polska kvinnor som i hemlighet gömmer sig i Sverige. Offren visar sig vara nyckelvittnen i en stor rättegång mot polsk maffia. Tre av dem har hittats mördade inom loppet av ett par dygn, två saknas och förhoppningen är att de fortfarande är vid liv. Kriminalkommissarie Kerstin Holm får befälet när jakten på en hänsynslös mördare och hans ljusskygga offer tar sin början. I rollerna bland annat:

  • Kerstin Holm – Malin Arvidsson
  • Ida Jankowicz – Natalie Minnevik
  • Paul Hjelm – Shanti Roney
  • Jorge Chavez – Alexander Salzberger
  • Gunnar Nyberg – Magnus Samuelsson
  • Sara Svenhagen – Vera Vitali
  • Arto Söderstedt – Niklas Åkerfelt
  • Siw Parwin – Iwa Boman
  • Brynolf Svenhagen – Claes Hartelius
  • Bengt Åkesson – Alexander Karim