Brett spelar Terminatorn från 1984

Punkterna gör det möjligt att ersätta Bretts ansikte med Arnolds vid redigeringen i efterhand.

Kroppsbyggaren Brett Azar gör i Terminator: Genisys sin skådespelarkarriärs största roll. Brett spelar där den ursprungliga Terminator-Arnold från 1984 som i filmen har en fajt med Terminator-Arnold från 2015.

Tidigt i Terminator: Genesis återfinns fightscenen där Arnold Schwarzeneggers Terminator-karaktär slåss mot en yngre version av honom själv.

Den 28-åriga kroppbyggaren Brett Azar är modellen och skådespelaren som efter två månaders casting valdes ut som besatt den fysik som mest liknade den som den då 37-årige Schwarzenegger hade vid tidpunkten av den ursprungliga filmen.

För The Terminator Fans berättade Brett att det var tur att Arnold inte var i Olympia-form vid inspelningen av Terminator, för ingen skådis skulle i efterhand kunna ha matchat hans pecs- eller bicepsmått.

Dessutom var Azar tvungen att se ut att vara lika näck som Arnold från Terminator. Fajtscenerna fick Brett alltså genomföra endast täckt av en så kallad snoppsocka.

– Jag var nästintill näck inför filmteamet (nära 200 medlemmar) och Arnold. Jag både brottas med Arnold samt sparkar och slår honom – avsikten att förgöra hindret för mitt uppdrag som Terminator skulle framgå.

Terminator: Genisys visas på nu på biografer runtom i Sverige.

Foto: Isaac Hinds

Brett Azar i tävlingsform vid NPC NY Metropolitan 2011.

Originalposen som återfinns på de statyer som finns på Arnold-museet i Österrike och i Columbus, Ohio.