Välkommen till BODY 2.0!

Jag känner en påtaglig glädje och stolthet över att äntligen få presentera nya, fräscha och moderniserade BODY för dig. Under hela den gångna hösten har jag och mina enastående redaktionskollegor spånat, filat, bollat, bestämt oss, ändrat oss igen, och slutligen hittat den form och framtoning vi känner är rätt för BODY så här 2016. 

Vi kan och ska inte blunda för att det hänt och fortsätter hända saker i styrketräningsvärlden. Denna tidning, som ursprungligen gick under namnet Bodybuilding & Kraftsport och hade en grön, muskulös groda som tätt förknippad symbol under de första åren, grundades 1981 av entreprenören och styrketräningsikonen Ove Rytter, som numera driver succéeventet Fitnessfestivalen. Han skriver från och med den här utgåvan också en spalt i BODY om de senaste branschnyheterna. Du hittar den på sidan 18.

För ganska exakt elva år sedan bytte tidningen namn till BODY efter att ha gått under titeln B&K Sports Magazine, ofta kallad ”BK”, sedan 1989. Det var också under den senare BK-tiden som jag klev in på BODYs redaktion för första gången efter att ha inspirerats av publikationens innehåll sedan tonåren. Tidningen ägdes och drevs då fortfarande i privat regi av herr Rytter, redaktionen hade sitt kontor på Holländargatan nära Hötorget centralt i Stockholm, och dörrhandtaget utgjordes av en hantel. Sedan dess har det hänt en del, men samma passion har konstant legat till grund för det du kunnat läsa om i BODY.

Tidningen har under årens lopp alltid riktat sig till dig som tar din styrketräning på allvar, vill ha synbara resultat av din träning och ler brett till följd av uppkomsten av träningsvärk. Även närliggande träningstrender och metoder utöver klassisk styrketräning i syfte att bygga en stark och symmetrisk fysik har i viss mån behandlats, presenterats och analyserats, vilket också är något vi har för avsikt att fortsätta med. 

BODY kommer fortsatt att leverera de bästa tipsen från branschens ledande experter rörande träning, kost och andra områden som rör din framgång på gymmet. Vi kommer att ge dig djupa möten med inspirerande profiler, rapportera från små som stora event och tävlingar i träningsbranschen, samt låta dig följa med såväl ut i minglet som bakom kulisserna. Men allt detta nu i en ny kostym och med en extra fingertoppskänsla för dagens ideal och framgångsfaktorer. 

Jag och mina redaktionskollegor kramar såklart tummarna blåa för att du ska gilla nya BODY lika mycket som vi. Och självklart är vi riktigt nyfikna på vad just DU tycker. Så skriv gärna några rader till hannah@body.se om vad du tycker är bra, vill ha mer av eller rentav skulle vilja vara utan, så tar vi det med oss inför framtiden. 

Trevlig läsning!

Hannah Runsten,
Chefredaktör

Redaktören listar: Nyheter i BODY 2.0

 1. Intro-avdelningen
  BODYs pinfärska uppvärmningssidor där du får ta del av det senaste, hetaste och mest aktuella inom träningsvärlden. En del smaskigheter utlovas också… Sid 14–24.
 2. Outside the box
  Styrkeuniversums meste kommentator – Anders Axklo – har välförtjänt fått en egen krönikesida. Lika underhållande som tankeväckande. Sid 94.
 3. Expertpanelen
  En väl tilltagen samling av de mest serösa experterna inom våra områden svarar på dina frågor om allt från kosttillskott till träningsupplägg. Sid 26–30.
 4. Tre kockar
  Tre olika matkreatörer med fokus på rätt käk för både form och träningsresultat delar med sig av sina bästa recept. Sid 32–36. 
 5. Styrketräningsguide
  Nu går startskottet för vår omfattande träningsskola som kommer att löpa under hela 2016. Vi kommer att gå på djupet med en muskelgrupp i taget, först ut är bröst. Sid 80–87.