Är du ett namn på träningskartan?

Hej Hannah, läget?!

Den frasen eller någon snarlik möttes jag rätt ofta av på stan, i affären och på gymmet för sisådär 15 år sedan. I några snabba sekunder försökte jag alltid febrilt placera den glade frågeställaren, och jag landade i så gott som samtliga fall i samma slutledning.

På den tiden jobbade jag på ett av Uppsalas mest centrala gym. Denna anläggning inhyste även ett badhus, och det var en hel del folk som rörde sig i lokalerna varje dag. Många hade jag stenkoll på, men att hålla ordning på alla var inte helt lätt. Och det var förstås i så gott som samtliga fall någon av de trevliga gymbesökarna som kände igen mig. Men med detta som bakgrund skulle jag inte direkt kalla mig kändis… 

Kanske att jag i dag förlikat mig mer med att vara en någorlunda offentlig person, i alla fall i styrketräningsvärlden. Men min mission, och något som intresserar mig betydligt mer, är att lyfta fram andra som gjort sig stora namn inom vår bransch, och som har massor av både relevant och intressant att dela med sig av i fråga om träning, kost och en hel del annat. Det är dem vi bereder plats för här i BODY.

Att vara ett namn på träningskartan kan vara en ära, men det medför också – i alla fall om du frågar mig – ett visst ansvar. Många ser dig och ser kanske även upp till dig, och då kan dina ageranden få stora effekter.

Om du är en förebild, om det så är för ett par jeppar på gymmet eller tusentals instaföljare, var ett föredöme. Sprid några uppmuntrande ord, dela med dig av din kunskap och bjud på dig själv. Så kan även du vara med och driva vår bransch i positiv riktning. 

I denna utgåva har vi valt att lyfta fram några högintressanta profiler med varierande bakgrund och erfarenheter. Vi har bland annat mött en klart driftig man – såväl i träningslokalen som när det kommer till business – Hugo Rosas. Om du vill få inspiration att nå dina mål bör du läsa personporträttet med honom på sidan 40. 

Två atleter som gjort kometkarriärer inom sina respektive grenar är Alexander Myrvold och Elin Eborn. Norrmannen Myrvold satsade sannolikt inom rätt gren när han testade Men’s Physique, då han redan under debutåret vann VM och därefter blev nordens första proffs i grenen. På sidan 66 delar han med sig av sina bästa specialövningar.

24-åriga Elin gjorde även hon ett storslaget första tävlingsår som hon rundade av med en overallseger i bodyfitness på Svenska Mästerskapen i fjol. Elin har vi klämt på alla hennes bästa trix för hur man bygger axelmuskulatur av klass på sidan 58.

BODY 380 finns i en butik nära dig från och med torsdag 25 februari!

Hannah Runsten
Chefredaktör

Redaktören listar: metoder för effektiva träningspass*

 1. Superset
  Eller triset för den delen. Men att snabbt växla mellan olika övningar gör det busenkelt att hinna med ett komplett pass på knapp tid. 
 2. Cirkelupplägg
  Övningarna bestäms i förväg. Väl på plats – rigga och kör! 
 3. Träning på språng
  Att ha träningskläderna i nära beredskap och svänga förbi gymmet så fort tillfälle ges kan vara avgörande för att passet blir av den dagen. 
 4. Minimera antalet redskap
  Att stationera sig vid hantelracket är en enormt tidsbesparande metod. Med hantlar i några olika belastningar är det inte mycket som är omöjligt.  
 5. Träna med träningskompis
  Här gäller det såklart att ha rätt träningskompis. Men med samma tidsuppfattning, rätt push och bra passning kan det vara vägen till framgångsrika snabbpass.

*Vilket är synnerligen tacksamt för en småbarnsförälder.