En bransch med växtvärk

Det har uppenbart hänt något med allmänheten den senaste tiden. Och med allmänheten menar jag i det här sammanhanget de som inte har någon direkt koppling till varken seriös styrketräning eller levernet som vanligtvis följer med. Eller ja, hade någon koppling. 

För bara några år sedan fick jag ofta långa, aningen skeptiska, blickar när mellanmålskvargen skedades upp i mer offentliga sammanhang. I dag verkar det även för gemene man och kvinna vara lika naturligt att äta kvarg som att borsta tänderna.

Och nu för tiden får jag istället ofta svara på intresserade och nyfikna bekantas frågor om vilka kolhydratskällor de bör välja för bästa uppladdning inför kommande löprunda, hur mycket protein de egentligen behöver, och om det är okej att äta en avokado om dagen.

I lunchrummet på förlaget handlar diskussionerna ofta om hur det senaste morgonpassets upplägg såg ut, vilket gym som besöktes och om den personliga tränaren höll måttet. Och jag får då och då en kostdagbok skickad till mig för påsikt, där avsändaren funderar över om hen möjligen kan justera något i sitt näringsintag för att komma i lite vassare form eller prestera bättre.

Foto: Seth Janson

Vår passion börjar angå allt fler, vilket är en utveckling som gör chefredaktören väldigt glad.

Vår passion börjar angå allt fler, vilket är en utveckling som gör mig väldigt glad. Påtagligt fler än tidigare har i dag trillat dit, och insett att livsstilen som för oss är en självklarhet får även dem att må bra. Och även de nyfrälsta väljer att lägga tid, engagemang och pengar på ett gymkort, bra mat och sin hälsa i stort. 

Det här får ju som följd att vår bransch växer och att fler får möjlighet att också kunna jobba med sin hobby (du missar väl inte artikeln med detta tema i majutgåvan?).

Men det ställs också högre krav på kvalité i leveransen av den tjänst eller produkt som levereras – om det så handlar om personlig träning eller försäljning av träningsutrustning – eftersom kundgruppen blir alltmer påläst. 

Vår bransch växer och fler får möjlighet att kunna jobba med sin hobby. Foto: Kzenon

Inte minst vi som gör Sveriges ledande tidning för dig som tränar på gym behöver hänga med och hålla oss konstant uppdaterade och informerade om vad som gäller. Och såklart se till att de vassaste inom respektive expertisområde kommer till tals.

En uppgift vi förstås tar på största allvar, och som vi hoppas ska vara till hjälp för dig som vill utvecklas på gymmet – om du så har tränat i 30 år eller nyss stiftat bekantskap med vikterna.

Hannah Runsten
Chefredaktör

Redaktören listar: smarrigheter att avnjuta utan att paja formen

 1. American pancakes
  Fluffiga och gyllene. Vispade äggvitor, lättfil och lite bakpulver är tricket här.
 2. Rostade nötter och bönor
  Sojabönor är farliga i klassen. Men inte för formen.
 3. Proteinmousse
  Kaseinprotein och lättmjölk med smakförstärkning i form av kakao, bär, nötter eller hackad mörk choklad.
 4. Popcorn
  Ofta underskattade och nästan onödigt lättfixade. Poppa majskärnorna i kastrull med lite rapsolja. Salta lätt.
 5. Milkshake
  Kvarg, frysta bär och lätt matlagningsgrädde. Där har du receptet!