Tisdag: Halva priset hos Pressbyrån

Tisdag 3 maj är internationella pressfrihetsdagen. Tidningskedjan Pressbyrån högtidlighåller detta genom att erbjuda halva priset på alla magasin i butik, även BODY Magazine.

På internationella pressfrihetsdagen införskaffar du BODY Magazine till halva priset på Pressbyrån.

Lennart Schultz, pressansvarig på Pressbyrån säger i ett pressmeddelande:

– Tidningar och magasin har alltid varit och är fortfarande en stor del i vår verksamhet och vi jobbar aktivt med att främja press- och yttrandefriheten på de sätt vi kan. Vi kommer även i dagens Metro visa hur det skulle kunna se ut i Sverige om vi inte hade pressfrihet.

Klicka för mer information
Idag är det världsdagen för pressfrihet. Vi på Pressbyrån uppmärksammar den här dagen genom att ha halva priset på alla tidningar och magasin (garanterat ocensurerade) hela dagen i alla våra butiker.

Pressfrihetens dag är den dag på året då världen sätter ljus på alla de som kämpar för det fria ordet, och då FN uppmanar regeringar runt om i världen att upprätthålla yttrandefriheten. Och det behövs.

Två tredjedelar av världens befolkning lever idag enligt Reportrar utan gränser i länder där myndigheter censurerar tidningar. Pressbyrån har genom historien alltid arbetat för att få ut nyheter och tryckta medier till svenska folket och vill därför uppmärksamma den här dagen.

– Tidningar och magasin har alltid varit och är fortfarande en stor del i vår verksamhet och vi jobbar aktivt med att främja press- och yttrandefriheten på de sätt vi kan. Vi kommer även i dagens Metro visa hur det skulle kunna se ut i Sverige om vi inte hade pressfrihet., säger Lennart Schultz, Pressansvarig på Pressbyrån.

Yttrandefriheten tillhör den mest grundläggande fri- och rättigheterna i ett demokratiskt samhälle. Den innebär möjligheten att uttrycka sin åsikt och bilda opinion i olika frågor. För att rätten att yttra sig även ska få spridning är företag som Pressbyrån viktiga för att tryckt media ska kunna distribueras. Att många ges möjlighet att läsa är också en förutsättning för att journalister ska kunna fortsätta att genomföra sitt viktiga arbete.

–––

Pressbyrån är en rikstäckande servicehandelskedja med runt 310 butiker och med en varuomsättning på 2,8 miljarder kronor år 2014. Pressbyrån har ett välsorterat sortiment bestående av tidningar och magasin, snabbmat och kaffe, konfektyr, frukt och dryck samt ett rikt utbud av tjänster som tex färdbevis, presentkort, spel och lotter. Sedan starten för över 100 år sedan har Pressbyrån varit etablerat nära kunden, lättillgängligt där många människor rör sig. Pressbyrån ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för butikskonceptet är franchise.