Marijuanavänligt gym öppnar i USA

I höst kommer det inte bara att vara magnesiadammet som ryker på ett gym i San Francisco. Power Plant Fitness lanseras som världens första cannabis-vänliga gym, där tränande ska kunna konsumera marijuana i samband med att de tränar.

Jim McAlpine som grundade 420 Games* (”Olympiska Spelen för stoners”) är med och startar upp gymmet Power Plant Fitness tillsammans med den tidigare NFL-spelaren Ricky Williams.

Avsikten med både 420 Games och gymmet är att motverka stereotypen av lata brukare. Jim berättar att:

– Det kommer inte att vara ett ställe där man bara blir hög och lattjar runt. Vi fokuserar på den atletiska delen, inte på cannabis-delen. Vi ser på cannabis som ett verktyg för fokus och återhämtning.

Ricky Williams karriär som amerikansk fotbollsspelare i NFL gick i baklås efter att ha blivit avstängd efter att ha testat positivt för marijuana. Ricky menar själv att:

– Jag var en riktigt bra spelare, en god människa, mina lagkamrater älskade mig, mina coacher älskade mig, men min karriär och liv förstördes på grund av drogtester.

Nya gymmedlemmar kommer att kunna genomgå en bedömning under tillsyn av personal för att få inblick i det sättet att konsumera sin cannabis som bäst främjar träningseffekten.

Man planerar också för en egen linje av edibles designade för pre-workout fokus och post-workout recovery.

* 420 Games som startade 2014 är en serie nationella tävlingar i USA där gräsentusiaster och deras familjer tävlar i triatlon, hinderbanor, mountain bike-lopp, golfturneringar och det traditionella 4.20-loppet.