Life is good today

Den som har gett sig på uppgiften att köra bil i Rom vet att det bara är att fästa blicken framåt, tuta och köra. Back- och sidospeglarna är mest utsmyckning och ärligt talat borde italienska bilar tillverkas helt i avsaknad av utstickande detaljer; de smalaste av gränder mäts ut med ögonmått för att sedan trängas igenom utan antydan till inbromsning. 

Inte heller två promenerande människor med ett på håret lagom stort avstånd mellan sig är anledning att tveka. Finns det en öppning att ta sig fram igenom, så beslutas att så göra. Då läggs fokus på att komma ut på andra sidan, inte på eventuellt störande hinder på vägen dit. 

Att se tillbaks är att missa det som ligger framför en. Att tveka är att stanna upp och analysera alternativen på nytt, efter att du redan tagit ett kalkylerat beslut. Isabella von Weissenberg som du lär känna på sidan 32, skulle ta sig fram ypperligt i vilket racerfordon som helst på den italienska kullerstenen. När hon zoomat in stången är den hennes och hon är redan på väg mot nästa vikt. Så har hon också tre världsrekord. Den tjejen är utrustad med extra allt, fast utan backspeglar. 

Själv befinner jag mig körandes på en rätt skaplig landsortsväg. Med cowboybootsen på går resan till Milwaukee, Michigan, för att besöka världens största ”summerfest” i countrymusikens tecken. Det är min man som tagit med sig kärleken till hillbilly-bluesen in i vårt förhållande, och jag har lärt mig älska utvalda delar. Främst tillför den i år ett ordentligt avbrott från vardagen. Vi släpper allt vad träning och jobb heter, lutar oss tillbaks i en höstack med en kall öl i handen och tittar upp mot himlen. Hur alkohol och träning går ihop? Om det tvistar vår panel på sidan 82. 

Jag kommer inte stressa käket utan fortsätta göra mina val av bra livsmedel eftersom det är så jag föredrar det – men också välja mina tillfällen då jag låter det gå och är i stunden. Även snabbmat kan vara en upplevelse, om den lagats med kärlek. ”Är det inte bra för kroppen så låt det vara bra för själen” sa min lärare när jag läste till kostrådgivare. En devis jag gillar och har fört vidare sen dess. Klä det i ord som påfyllnadsdag eller cheatmeals; i slutändan handlar det om att se nyktert på helheten och vara medveten om intag och förbrukning. Läs mer om hur du kan planera dina utsvävningar och fortfarande hålla dig kvar på banan på sidan 44. 

Oavsett om ditt fokus nu är att öka utmaningen i semestermånadens glest befolkade gym, eller att helt enkelt passa på att ge din kropp lite välbehövlig vila, så rekommenderar jag dig att ha en plan. Är den att gå all in, gör det. Är den att verkligen vila – vila! Frågar du mig behövs båda för att hålla i längden.

”I got my toes in the water, ass in the sand. Not a worry in the world, a cold beer in my hand. Life is good today. Life is good today.” – Zac Brown Band 

SARAH-IDA NYSTRÖM
TF. CHEFREDAKTÖR

Redaktören listar: 5 tips för semestern

  1. NÄTVERKSKLUBBAR
    swiftr.se, brucepass.com och klubbsverige.se är olika tjänster som erbjuder träning på flera gym över landet i ett enda medlemskap. 
  2. AKTIV SETVILA
    Optimera den faktiska tiden på gymmet till max, när solen och vännerna väntar utanför. Tips på
    hur får du på sidan 78. 
  3. TRX
    Inget nytt under solen, men för dig som ska resa och behöver packa väskan lätt är tåliga träningsband en skänk från ovan.  
  4. NYTT GYM?
    Utvärdera ett annat gym än ditt vanliga. Vem vet, plötsligt behöver du kanske tänka till utan för din comfort zone?
  5. TEGELSTEN
    Väljer du att vila så passa på att göra det ordentligt med en tung anatomi- eller nutritionsbok.