Gunshow Saturday n News.

Morgonträning efter en drink innehållande följande:
Snabba carbs
Citrulline malate
Aminosyror
AAKG
Creatine Monohydrate
L-Glutamine

Smidigt nog allt från Swedish Supplements.

Sen armar för hela slanten, körde igenom biceps efter ryggen i tisdags med Reine.
Men några triceps har inte blivit mer än indirekt tränande med bröst/axlar etc.
Så passet blev enligt följande:

Pushdowns med rep
Stående tricepspressar med rak stång.
Liggande tricepsextensions med hantlar
Liggande stångcurls i kabel
Liggande enarmscurls i kabel
Gymleco bicepsmaskin
Avslutade med superset mellan raka pushdowns och hantelcurls (dubbla stående)

Som synes mkt finlir med triceps, lite bikinivarning över många kabelövningar men andra duvningen för biceps denna veckan som sagt och jag hade lust att avvika från stänger och hantlar.

Bifogar lite bilder nedan, men tänkte skriva några rader om en nyhet i mitt dagliga kosttillskottsintag:

Flex Support som är en nyhet från Swedish Supplements.
Namnet antyder väl vad det är, dvs för leder/ledbrosk.
Brukar försöka ha med en sån produkt i min kost, har känt tydliga skillnader tidigare och det bäst är ju att supplementera förebyggande för bra ledkondition.
Alla vi som tränat hårt och dragit på oss små problem (eller stora) vet ju hur rent ut sagt jävla svårt det är att fortsätta med tung träning och rehaba problem ur världen på samma gång, till skillnad mot att just förebygga, stretcha, äta rätt osv istället.
MSM har jag haft positiv erfarenhet av tidigare, något som just detta tillskottet också innehåller.
Sen får ni läsa i texten nedan om övrigt innehåll, ser lovande ut.

Från Swedish Supplements om Flex Support:
Att få stela och ömmande leder är tyvärr vanligare än vad man tror. Oavsett ålder är ledbesvär ofta ett stort problem i vardagen och den bakomliggande orsaken för problemen kan vara både genetisk eller åldersrelaterad. Aktiva människor samt idrottare som dagligen ägnar sig åt fysisk påfrestning, såsom styrketräning, bollsporter mm, löper större risk att utveckla ömmande och besvärande leder – vilket i sin tur negativt påverkar träning samt allmän rörlighet. Äldre människor drabbas inte sällan av sk artros i knän och andra leder vilket är ett tillstånd där ledbrosket bryts ner och orsakar smärta samt stelhet. Swedish Supplements har noggrant undersökt vilka ämnen och växtextrakt som tillsammans i synergi ska kunna lindra problem med ömmande leder, förslitningsskador och artros. Resultatet är Flex Support, som är en avancerad genomtänkt formula med flera bioaktiva ingredienser, specifikt utvalda för dess bidragande effekt att bland annat skydda samt upprätthålla ledernas styrka och flexibilitet.

Swedish Supplements Flex Support innehåller bland annat metylsulfonylmetan (MSM), en form av organiskt svavel, vilket är en viktig beståndsdel i kollagenprotein och som är betydelsefull för både broskets och benstommens normala funktion. För att bidra till kroppens normala omsättning av svavelhaltiga aminosyror, såsom MSM, har Flex Support därför berikats med mineralet molybden – som har just denna egenskap. För att skydda, stärka samt upprätthålla ledernas flexibilitet använder Swedish Supplements Flex Support två noga utvalda växtextrakt: nyponpulver och Indisk rökelse. Nypon bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Nyponextrakt är även känt för att vara inflammationsdämpande vilket minskar svullnad och värk.) Studier av Indiskt rökelse (Boswelia extrakt) har visat att det hindrade nedbrytningen av bindväv som är en del av förloppet för gikt och reumatism. Extraktet minskade dessutom bildningen av inflammerad vävnad.

En mycket intressant ingrediens är Ovomet TM (äggskalsmembran) Mellan äggskalet och äggvitan finns en tunn hinna som man kan tydligt se på hårdkokta ägg. Detta är äggskalsmembranet. Membranet innehåller i sig självt en stor mängd verksamma ämnen. Det har visat sig vara en förstklassig källa till bland annat kollagen typ 1, 5 och 10, kondroitin sulfat samt hyaluronsyra. Kollagen typ 1 utgör 90% av allt kollagen i kroppen och återfinns i hud, senor, ben samt blodkärlens väggar. Typ 5 finner vi bland annat i hårstrån samt alla cellers ytskikt. Kondroitin sulfat är känt för att lindra ledproblem genom att hämma nedbrytning av ledbrosk, stimulera den egna broskbildningen samt minska smärta. Hyaluronsyra finns rikligt i ledvätska. Det fungerar som transportör av näringsämnen till de delar av leden som inte har några blodkärl. På grund av slitage på leder samt ålder minska produktionen av hyaluronsyra vilket minskar ledvätskans funktion och också ledens funktion att läka efter slitage.

C-vitamin är en annan viktig beståndsdel som bidrar till normal kollagenbildning – vilket har betydelse för benstommens och broskets normala funktion samt mineralerna zink och mangan vilka båda bidrar till en normal benstomme.

IMG_6267.jpg

Notera min snygga ärmlösa Hoodie med teamtryck från Workout Empire.
Gillas… 🙂
IMG_6283.jpg
IMG_6301.jpg
IMG_6333.jpg

3 morgon, 3 kväll.