Varför tävlar jag?

Ja varför tävlar jag egentligen?
Det är en fråga jag ställer mig själv ibland också.

Dom dagar då dieten känns som tuffast. När energin och motivationen tryter. När kroppen värker och skriker efter en längre vila. När hungern håller dig vaken om nätterna. När det dukas upp tårtor och godsaker på jobbet och du bara kan se på när kollegorna tuggar i sig.

Svaret är nog att det är så värt att få visa upp vad alla timmar på gymmet..alla cardiopass..alla matlådor..vad allt detta slit gjort för att komma i sitt livs bästa form. Så häftigt vad man kan göra med disciplin..planering..hårt jobb och enorm vilja.

Att under offseason bygga upp sin kropp för att onseason skala av fluffet och få visa upp resultatet. Att det är du som klarat av detta fysiskt och psykiskt.
Känslan när man kliver upp på scenen i sin absolut bästa form någonsin är obeskrivbar!

För min del är det nog lite av ett bekräftelsebehov att få visa inte minst för mig själv att jag klarar av nånting och är hyffsat bra på det.
Mitt självförtroende och självkänsla har inte alltid varit så bra. Även idag har jag dagar då jag tvivlar på om jag duger och räcker till. Dock har det blivit betydligt bättre på senare år och det har jag styrketräningen och fitness sporten att tacka för. Träningen har stärkt mig oerhört som person genom åren.

Så till sociala medier.. Påverkas jag av det?

Det är klart att jag påverkas på både gott och ont.
Jag påverkas negativt genom att jag jämför mig med andra tjejer som jag anser ser mycket bättre ut än mig själv. Jag är mycket väl medveten om att man inte bör tänka så och att man ska vara glad och nöjd med den man själv är. Men det är inte alltid så lätt. Tror att många känner igen sig i det här och förstår precis hur det är.

Men jag påverkas även positivt då jag blir väldigt inspirerad och motiverad av andra som jag följer. Även positiva kommentarer och pepp på inlägg man delar med sig av ger fantastiskt med energi.

Nånting jag tycker är hemskt tråkigt är effekten av om man är i form eller ej. Som fitnessatlet har jag märkt att ju mer deffad och närmre tävlingsform man är så får man mer likes och följare.
När man sedan går offseason och lägger på sig mer vikt..när musklerna inte är lika rippade..när rutorna på magen lyser med sin frånvaro och ansiktet blir mer hamsterlikt, så sjunker antalet likes och följare drastiskt.
Visst är det häftigt med en rippad kropp där man kan urskilja varenda liten muskel och där ådrorna ploppar upp bara man tittar på en hantel. Men den här formen är inget hälsosamt som man ska sträva efter annat än om man ska tävla.
Så egentligen borde det vara en hälsosam offseason form som borde va det som skulle generera mest likes. Det är ju även då som det viktigaste jobbet görs.

Det va lite om mina tankar om tävling och sociala medier.

Nu ska jag njuta av det sista på denna söndag och ladda inför ännu en krigarvecka!

See ya soon!

Kram A

FB_IMG_1520751273157.jpg

Obeskrivbar känsla!