Kolisar efter träning?

Protein efter träning är inget konstigt för många – Bidrar till muskelåterhämtning (samt minskad återhämtningstid) och en boost för proteinsyntesen och muskeluppbyggnad. 15 – 25 g protein brukar vara en god rekommendation för skapa en mer anabol miljö för att detta ska hända och om man vill maximera proteinsyntesen så är det extra viktigt de första timmarna direkt efter träning, då denna process är som bäst (synergieffekter i proteinsyntesen).

Men kolhydrater då? Det är viktigt att fylla på sina glykogendepåer igen, det primära bränslet för våra muskler. Detta leder till en snabbare återhämtning och kan leda till förbättrade prestationer längre fram.

En kombo av protein och kolhydrater har visat sig extra effektivt för ovan nämnda processer – glykogendepåerna fylls på snabbare, kroppen återhämtar sig mycket snabbare än vid bara intag av antingen protein eller kolhydrater, vilket ger goda möjligheter till en mer effektiv minskad muskelnedbrytning, uppbyggnad och återhämtning och med det bättre prestationer i framtiden.

Idag drar många ner på kolhydrater rejält genom olika dieter, men är det någon gång ni ska äta dem, skulle jag rekommendera efter träning – för det är då de gör som mest nytta och behövs för kroppen.

Jag själv är en carblover och förespråkare för kolhydrater och håller mig alltid på en kolhydratrik kost även på tävlingsdieter in till de sista dagarna. Jag tror det har varit en faktorerna till varför mina dieter har fungerat väldigt väl- jag har kunnat prestera, aldrig känt mig direkt sliten, utvecklas (så ”Mycket” som det går på diet), och generellt mått väldigt bra under tiden och det är väl också därför jag har kunnat köra snart 6 tävlingar på mindre än ett år! Men ingen är en annan lik och detta är mitt perspektiv på saken och varför ändra ett framgångsrecept ? 😉

Ny vecka nya tag, 5daysout från VM och ja – energin på topp! Ha en underbar Måndag

Puss & Kram

A

20140929_080026-BlendCollage.jpg

mina heliga post workout – ricecakes touchade med kanel , its a must <3