Favoriten (erna) på veckans meny

.. har varit kycklingfärs- & och grönsaksfräs serverat med basmatiris som blandats med kokosolja & kanel! Jag åt det tidigt i veckan, var hooked och åt det flera måltider till, fast lite varierat!

Rättens bas ?
Stek upp kycklingfärs med valfria grönsaker. Tillsätt valfri buljong, jag gillar ox obereonde av köttsort, peppar (var försiktig med salt med tanke på just buljongen) och övriga tillbehör eller kryddor- här gillar jag hackade nötter eller sesamfrön och dylikt och ibland squeezar jag över lite citron/limesaft. Vill jag ha detta lite krämigare tillsätter jag även milda mat 4% (typ av hälsosammare ”matlagningsgrädde” som jag alltid ser till att ha hemma såvida jag inte tävlingsdietar). Det varma riset blandas med kokosolja och kanel. (Nu är jag inne i en period där jag gillar lite mindre extrema kryddvarianter, men annars kan man ju slänga på kryddor i det oändliga, gillar också thai-versionen-med lite sesamolja, fisksås, soja osv.. )
Servera och njuuut!

Kycklingfärs är verkligen ett superbt alternativ till både vanlig kyckling som omväxling, men också nötfärs – med 130 kcal, 20 g P och 5 g Fett så är värdena perfekta om man vill hålla nere lite på kalorier men ändå ha ett lite ”saftigare” köttalternativ!

.. Och buljong – använder det väldigt mycket i min matlagning för det ger en mycket mustigare smak och man klarar sig rätt bra nästan på bara det och salt och peppar ibland – jag gillar smaken. Gör man grytor och dylikt är det ju ett måste! Dessutom upplever jag att just för att du slår på lite vatten, så blir det lite saftigare och man behöver nödvändigtvis inte ha sås eller andra tillbehör.

Nu ”laddar” vi för en riktigt höstig myshelg och fredagskväll !

Puss & Kram

Antonia

10754899_10152869577387387_72371314_n.jpg

Gårdagens fräs-version -> Uppstekt kyckling med gul lök, pressad vitlök, paprika och champinjoner i oxbuljong och sesamfrön! Med favoritriset bredvid – har du inte testat det så måste du! Beroendeframkallande 😉
10305419_10152338371800146_3149212232476328131_n.jpg

Ni har väl inte missat Better Bodies promotion på 25 % på träningstillbehör ?! Så in och kika och passa på! bälten, shakers, wrist wraps, handskar, kepsar etc.. om inte till dig själv så kan man ju fynda rätt bra presenter och julklappar! 🙂 -> www.betterbodies.se för att kika eller besök shoppen www.elitstore.se som i princip har hela utbudet i butik!