Axlar & bästa Post workout-påfyllning på Delta, samt lite ris/sädestips till maten!

Igår var en riktigt mys/fysfredag på Delta gym. Mötte upp Marina vid 10-ich för ett axelpass (- baksida då jag körde rygg idag och gärna fick med den biten där) följt av en god tallrik av grillad kyckling, grönsaker och en rismix på svart ris och råris som jag verkligen kan rekommendera er att laga hemma! Gott och nyttigt! Gillar det faktum att gymmet faktiskt har en liten restaurang/fik/social del där man kan sitta innan/efter passet och fylla på eller prata om allt mellan himmel och jord 🙂 Mycket trevligt!

Passet vi körde var rätt basic, flera set och riktigt uttömmande, iallafall för mig som själv stod och hängde på vikterna när jag skulle passa för jag var så jäkla slut i axlarna! haha.
Uppvärmning med hantlar
6×12 sittande hantelpressar
6×10 hantellyft åt sidan
6×8-12 stång bakom nacke (jag körde smith, Marina fri – ta det som känns skönast för axeln i rörelsemomentet – för vissa funkar bakom nacken utmärkt, för andra inte)
6×10 stång i cable lyft rakt fram
6×12 cable lyft åt sidan utan vila (viktigt! för att få upp riktig pump och i lite halvlutande position framåt för att ta mer bakre sidan av sidomuskeln)
6×10 bakochframåtvänd press stående i maskin

Efter efter dessa set var vi båda rätt döda- speciellt eftersom vi båda brukar köra själva dessutom, men nu hade vi privilegiet att få ha passning och pressa några till – ”förbi failure” alltså om det nu går. I princip nästan varje set. Något jag inte brukar ha som ett generellt träningssätt (filure i varje set) för i övrigt utan mest som idag, lite då och då för att chocka och boosta! Gjorde säkerligen gott och idag mår mina axlar som de gör.. 😉 gött!

Trött men glad och med påfyllda endorfiner efter god fys och mingelmys åkte jag hem för lite fortsatt fredagsmys!

Middagen bestod av stekt kyckling (i smokey liquid, buljong) och kvarngryn som är riktigt gott med en mustig smak! Lite kanel på riset så , mums ! Blev lite äpplebitar med kanel och lite sötning också till efterrätt !

Trevlig helg på er!!

Puss & kram
A

10917689_10153031614887387_352788635_n.jpg

Marina & jag in action 🙂
10928034_10153031616097387_2064701169_n.jpg

Efter fys kommer mys och såklart att ej förglömma -påfyllning av MAT!
svenska kvarngryn.jpg

Kvarngryn är en poppis variant i mina matlådor! Kryddar lite med kanel också på så, mums!

"Kvarngryn är en härligt god och snabblagad fullkornsblandning av havre, vete, råg och korn. Fullkornet gör blandningen matig och fiberrik. Den fina fylliga smaken gör att Kvarngryn passar utmärkt som tillbehör till maten eller som ingrediens i sallad eller på en buffé."

Ingredienser:
Havre* 33%, vete*28%, råg*21%, korn* 18%
100% fullkorn

10937690_10153033227032387_1694727922_n.jpg

Några olika rissorter!
jag brukar generellt använda basmatiris, det är gott och har lite lägre GI än andra sorter som många rundkorniga och jasminris exempelvis- men ibland äter jag även jasmin, exempelvis efter träning och denna sort har ju en väldigt god smak och jag gillar klibbigheten.

Annars är bra risalternativ att testa de på bilden – eftersom sorterna är oprocesserade så har de de kvar mycket av nyttiga vitaminer och mineraler, fibrer och smakar dessutom väldigt mustigt och gott! Sen finns det ju alla de här "fullkornsvarianterna" såklart, men som sagt, gillar smaken på de här speciella originella rissorterna mer. Och varför inte mixa – som min lunch igår efter träning på Delta – Svart ris och råris/ (vildris ?)!