Chokladbollens dag! -> Min favorit i repris av nyttiga recept på prottechokladbollar!

11026715_10153138321487387_1233985928_n.jpg

Såklart ska vi fira chokladbollens dag ?! Vill man ha ett lite nyttigare alternativ såhär en måndag/dietar, så passar de här minst lika bra då smaken är fenomenal! Kör hellre dubbla sats njutning av denna än the real deal, säger rätt mycket om smaken!

Det finns ju hur många versioner som helst på dessa godingar och de är såklart godast med havre som orginalet, men ibland vill man dra ner på kalorier, vissa på kolhydrater, andra dietar eller vill bara ha ett snålare alternativ så de kan äta mer (som jag 😉 . Och varför inte köra lite sådana versioner om de smakar i princip lika gott ?? Win win!

Därför använder jag kruskakli istället för havre många gånger (då jag gör dem så ofta också 😉 – det blir ändå lite substans i smeten och jag gillar faktiskt smaken av kruskakli, samtidigt som man minska både på energi och kolhydrater (innehåller mer fiber)!

Denna version är faktiskt mitt favorecept med ovan i åtanke – gott och faktiskt pinsamt nyttigt 🙂

Detta behöver du:
-33g (1portion) av ett gott chokladkasein (jag använder Chokladkaseinet från Elit Nutriotion som enligt mig har marknadens godaste chokladkasein i smak och konsistens. Man kan även testa andra smaker om man vill ha lite mixad smak i bollarna)
-ca 1 msk kakao (jag hade nog i lite mer då jag vill ha mustig smak)
-ca 20 g kruskakli (brukar höfta men ca)
– sötningsströ efter smak (brukar mosa ca 9 suketter eller ca 2 msk hermesetas sötningsströ)
-50 g kvarg
-koncentrerat kaffe, mängd efter smak, brukar köra nescafe och blanda extra starkt och ta ca ½ dl.
-vatten (se nedan hur mkt)
– ca 8 g kokosflingor (jag hade antagligen lite mer denna gången men värdena är beräknade på detta)

Blanda ihop alla torra ingredienser. Ha i kvarg och Häll på kaffet. Fyll sedan på med lite vatten i taget tills ”smeten” blir geggig. Att tänka på att kasein även sväller lite med tiden så bollarna inte blir torra när de ska stå och ”gotta till sig” i kylen. Jag rullar sedan väldigt små bollar, som en enkrona i diameter. Gör oftast alla först innan jag rullar dem i kokos för det blir så kletigt annars. In i kylen och låt stå minst en timme för optimal smak och konsistens. Ta ut och njuuut 😉


Cirka- Näringsvärde för hela satsen:
8,76 F 7,75 K 38,80 P 290Kcal

Puss & Kram

A