Proteinrik ostkaka med sockerfri jordgubbssylt

cheesecake 3.jpg

alla varianter på ostkakor /cheesecakes är ju det godaste.. är kommer ett nyttigt recept, fullproppat med protein och andra nyttigheter, som lämpar sig till alla måltider såklart, men kanske speciellt frukost & mellis 🙂 Jag gillar att servera ”svensk” ostkaka lite ljummen med jordgubbssylt – Vad är ditt favorittillbehör?

Detta behöver du:
1 ägg
1 äggvita
200 g keso
50 g mjölk
30 g fettreducerat mandelmjöl (eller vanlig går också bra)
20 g proteinpulver ( jag använda 50/50 cookie dough kasein/vanilj whey från Elit Nutrition
sötning efter smak
nypa salt ( jag gillar en matigare variant av svensk ostkaka och saltar gärna lite när jag äter – blir en god kombo till den sötare sylten! )
Vaniljpulver
bittermandelarom


Gör såhär:

kör keson slät i mixern (såvida du inte vill ha den klumpig, då häller du i keson senare i bunken tillsammans med de övriga ingredienserna). Tillsätt ägg, äggvita och sötning. Mixa, tillsätt därefter mjölk och mixa lite till. Häll upp i en stor skål. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör runt till en jämn smet. olja lite lätt kanterna i två små portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 20-30 min. Inte för länge för då blir den torr. Kakan sätter sig även lite efter ugnen!
Servera med din favoritsylt!


Sockerfri jordgubbssylt är enkelt att göra själv:

Lägg ett halv gelatinblad i kallt vatten någon min. Ta ett gäng jordgubbar, ca 200 g (jag brukar köra Lidls frysta, de har god smak) och kör i mikron tills det kokar i någon minut. Ta ut och rör ner sötning efter smak. Ta ut gelatinbladet och rör ner i jordgubbsröran. När det svalnat lite, ställ in sylten i kylen och låt stelna till lite.

tips:Jag brukar förbereda alla typer av ostkakor (och sylten) dagen innan så de får stå sig lite över natten. Då tycker jag det smakar godare! Vill man sedan ha kakan ljummen är det bara att slänga in i mikron någon minut!

Näringsinnehåll ostkaka / portion exkl tillbehör:
Kcal: 202
F: 4,5
K: 6
P: 32,5

Smaklig spis!

P&K
A

cheesecake.jpg
cheesecake2.jpg