136.000 SEK till tävlande i Globen!

Total prispott på Nordic Grand Prix i Globen är 136.000 SEK. Samtliga deltagare kommer även att få en goodiebag vid incheckningen. Ange t-shirt storlek när du anmäler dig. Topp 3 i varje klass kommer att få fina bucklor, plaketter och priser från våra sponsorer. Topp 3 i varje klass går vidare och får slåss om overalltiteln och prispengar (gäller inte SM i hinderbana och inte heller Fitness Model)
Guld: 10.000 kr
Silver: 5.000 kr
Brons: 2.000 kr
Total prispott: 136.000 SEK
Iron Man Magazine kommer även att vara på plats och fotografera samtliga tävlande och alla vinnare kommer att intervjuas för reportage i tidningen.

Mitt mål är att höja prispotten varje år! Anmäl dig redan idag och bli en del av Svensk Fitnesshistoria!
http://www.fitnessgalan.com/anmalan-och-info-till
-nordic-grand-prix/

Screen Shot 2013-12-22 at 9.43.54 AM.png

Ny uppdatering kring SKKF fallet

Konkurrensverket skickade igår ut en 14 sidor lång skrivelse gällande SKKF's lojalitetsregler samt yttrande där man har begärt svar på ett antal frågor.

Att tolka från Konkurrensverkets skrivelse behöver inga tävlanden oroa sig över avstägningar och straff. Vi vill gärna uppmuntra alla som straffats och/eller blivit tilldelade böter av SKKF tidigare att höra av sig till antingen oss (pierre@bmr.me) eller Konkurrensverkets handläggare i ärendet.

Ni kan läsa hela skrivelsen och klagomålet i brevet från Konkurrensverket här:

<iframe src="https://docs.google.com/file/d/0BxqZOEAAscScR
G5ETWJyNklUN1k/preview" width="577" height="580"></iframe>

RubrikAnmälan och info till Nordic Grand Prix i Globen

Anmälan och info till Nordic Grand Prix 2014 i Stockholm Globe Arenas är nu uppe. Total prispott: 136.000 SEK. För att få delta på tävlingen behöver tävlande inte ha tävlingslicens eller tillhöra något förbund eller registrerad förening. Ni tävlar för er själva. Vi är medvetna om att tävlingsförberedelser kostar mycket och vi vill inte göra det svårare för er.

Samtliga deltagare i kommer att få en giftbag vid incheckningen. Ange t-shirt storlek när du anmäler dig. Topp 3 i varje klass kommer att få fina bucklor, plaketter och priser från våra sponsorer. Topp 3 i varje klass går vidare och får slåss om overalltiteln och prispengar (gäller inte SM i hinderbana och Fitness Model)

Guld: 10.000 kr
Silver: 5.000 kr
Brons: 2.000 kr
Total prispott: 136.000 SEK

Vi ses i Globen!
http://www.fitnessgalan.com/anmalan-och-info-till
-nordic-grand-prix/

Fitnessgalan-20141.png

Global Physique Santa Barbara Grand Prix

Nu i helgen arrangerade vi vår andra Global Physique tävling i vackra Santa Barbara. Som förväntat var tävlingen en stor framgång med över 120 tävlande i bikini, figure, men's physique, classic physique och Fitness model. Jag ser verkligen fram emot 2014 och våra tävlingar i bland annat Los Angeles, Globen och Santa Barbara. Här är några bilder från tävlingen.

image.jpeg
image-1.jpeg
image-2.jpeg
image-5.jpeg
image-6.jpeg
image-7.jpeg
image-8.jpeg
image-10.jpeg
image-11.jpeg
image-12.jpeg
image-14.jpeg
image-16.jpeg
image-17.jpeg
image-19.jpeg
image-20.jpeg
image-21.jpeg
image-22.jpeg
image-23.jpeg
image-26.jpeg

Sent from my iPhone

Bra start Lakers

I årets opening Game vann Lakers mot Clippers 116:103. Bättre familjekväll kunde det inte bli 🙂

photo 1.JPG

photo 2.JPG

photo 3.JPG

photo 4.JPG

Sent from my iPhone

Uppdatering ang SKKF fallet

Det var dags att uppdatera er om ärendet kring det otillåtna förfarandet i att Svenska Kroppskulturförbundet ("SKKF") som bestraffar atleter som tävlar eller på annat sätt deltar i tävlingar som konkurrerar med SKKF:s och International Body Building Federations ("IFBB") tävlingar. Reglerna omöjliggör för konkurrerande tävlingsarrangörer att effektivt konkurrera med SKKF, och strider enligt stadgad praxis (särskilt Marknadsdomstolens dom i MD 2012:16) mot förbuden mot konkurrensbegränsande avtal i 2 kap. 1 § konkurrenslagen (2008:579) ("KL") och artikel 101 i fördraget om den Europeiska unionens funktionsätt ("FEUF").

Fallet finns nu hos Konkurrensverket ("KKV") där BMR hemställer att Konkurrensverket ("KKV") vid vite förbjuder SKKF att tillämpa de regler genom vilka atleter, som deltar i tävlingar som inte har sanktionerats av SKKF, bestraffas.

Per Sundström's arikel i senaste numret av Body där han själv tolkar lagen på sitt sätt kommer att användas som bevis mot SKKF både hos KKV och i värsta (bästa) fall i Marknadsdomstolen.

Syftet bakom SKKF:s lojalitetsregler är att man vill motverka konkurrens från konkurrerande arrangörer av tävlingar. De aktuella lojalitetsreglerna är alltför långtgående på så sätt att de otillbörligen hämmar sportens utveckling. De är därmed konkurrensrättsligt otillåtna.

Jag kommer att hålla er uppdaterade. Jag uppmanar även alla atleter att ingen löser in SKKF tävlingslicens för 2014, speciellt ni som ska tävla i Globen i maj då rättegångar kan ta tid och fram tills att KKV/Marknadsdomstolen beslutat om huruvida SKKF bryter mot lagen eller inte kan ni inte bestraffas om ni inte är medlemmar i deras organisation.

Mvh
Binais

photo 2.JPG
photo 1.JPG

Athletic Fitness i Globen

Det har varit ett exceptionellt stort intresse för ett Athletic Fitness Grand Prix i samband med Fitnessgalan i Globen i maj nästa år. Många nostalgiker har även uttryckt önskan om att åter introducera hinderbana och vi har bestämt oss för att hålla i ett SM i hinderbana samma dag som Nordic Grand Prix i Athletic Fitness. Det blir en spännande och tävlingsladdad dag.

photo-21.JPG

Sent from my iPhone

"En blogg full av lögner"

Det blev Per Sundström's svar via Twitter och Facebook på mitt föregående inlägg "SKKF in på bara skinnet". Uppenbarligen har han inte ens läst mitt inlägg. Att föreslå en offentlig lynchning som någon uttryckte det i en av de kommentarerna i inlägget är dock inte ok men det finns en anledning till varför folk är så engagerade i frågan.

Då Sundström anklagar mig för att ljuga i mitt inlägg kommer jag inom kort att publicera de konversationerna mellan oss gällande de problemen jag tog upp i inlägget. Jag kommer även att publicera mail där han riktar hot mot tävlande som har uttryckt sitt intresse för att tävla på Nordic Grand Prix i Globen.

photo 1.PNG

photo 2.PNG

Sent from my iPhone

SKKF In På Bara Skinnet

Det är ingen hemlighet att årets upplaga av BMR Grand Prix på svensk mark blev en succé. Och jag får dagligen frågor om varför detta framgångskoncept inte kommer att upprepas nästa år. Dessa frågor kommer från tävlande, sportentusiaster och alla andra som var med och bidrog till att BMR Grand Prix blev en tävling värd att minnas.
Människor som förtjänar ett ärligt svar.

Min övertygelse om att ta upp denna fråga har stärkts av den debatt som råder på nätet kring Nordic Grand Prix som arrangeras i Globen i maj nästa år. En debatt som handlar om att SKKF (Svenska Kroppskulturförbundet) hotar att bötfälla alternativt stänga av dem som tänker ställa upp i tävlingen. Det har varit en turbulent tid sedan vi ingick avtal med SKKF om att arrangera BMR Grand Prix förra hösten.

Allt började med att jag och en av SKKF:s representanter råkade korsa våra vägar. Efter ett samtal så var vi båda överens om att det var tråkigt att det inte arrangerades en internationell Grand Prix-tävling i Sverige, inte minst med tanke på att det finns så många talanger inom både bodybuilding och fitness i detta avlånga land.
Som den visionär och entreprenör jag är så föreslog jag att vi (BMR) och SKKF skulle slå våra påsar ihop och arrangera en tävling tillsammans.
Efter två veckor hade båda parter nått en överenskommelse som både var rättvis och realistisk och när vi några dagar innan SM släppte nyheten så fick vi mycket positiv respons på initiativet.

När jag i sammanhanget uttryckte min starka vilja till SKKF om att även introducera Bikini i Sverige blev jag utskrattad. Enligt SKKF's ordförande Per Sundström fanns det inget utrymme eller intresse för den sortens tävling. Behöver jag ens nämna SKKF:s respons när jag föreslog Men´s Physique? Efter diverse påtryckningar gick slutligen SKKF med på att arrangera en testtävling i Bikini under BMR Grand Prix. Nästan 30 tjejer anmälde sig och det blev den största klassen i tävlingen.

Inför BMR Grand Prix så styrdes BMR:s och SKKF:s förberedande arbete av ett antal punkter i ett avtal som för övrigt SKKF själva hade fastställt. Trots att vi inom BMR levde upp till kraven så kom SKKF allt som oftast med tillrättavisningar som gjorde att vårt arbete försvårades.
Ett exempel på detta är när jag föreslog att vi skulle bjuda in amerikanska medier för att rapportera om tävlingen. Ett grepp som både skulle ge tävlingen och deltagarna välförtjänt publicitet.
Jag kontaktade RxMuscle som ställde sig positiva till en medverkan. Tyvärr så motsatte sig SKKF detta initiativ eftersom de inte ansåg att vd:n Dave Palumbo var en bra förebild för sporten. I sammanhanget ska nämnas att BMR var villigt att på egen hand stå för alla kostnader för RxMuscle-teamet.

Ett annat exempel på SKKF:s dåliga samarbetsvilja var när vi enligt avtalet aktivt skulle rekrytera deltagare till tävlingen. Många som var intresserade av att ställa upp i tävlingen kontaktade mig och frågade om detaljer, vilket jag mer än gärna svarade på. Det ogillades dock av SKKF:s ordförande som i ett mejl meddelade att jag inte fick svara på frågor på det sättet. Vi inom BMR började vid det laget att känna en stor frustration över att SKKF alltjämt försökte sätta käppar i hjulet för vår satsning. Vi brann nämligen för att arrangera en tävling av detta slag i Sverige och för att evenemanget skulle bli så lyckat som möjligt.
Eftersom tävlingen riskerade att ställas in på grund av SKKF:s dåliga samarbetsvilja så var vi tvungna att koppla in jurister. Det var först då som SKKF började lyssna på vad BMR hade att säga.

Tävlingen blev verklighet och med tanke på att vi inom BMR jobbade med fastbundna händer så blev resultatet efter omständigheterna lyckat.
Enligt SKKF var vi i slutänden inte längre medarrangör utan huvudsponsor för tävlingen.

Något som är viktigt att poängtera är att BMR inte tjänade pengar på tävlingen. Vi gick istället med förlust med många tusen kronor och då räknar jag inte med de timmar som vi lade ner på det förberedande arbetet. För mig var evenemanget en hjärtesak.
Jag ville göra något för sporten i Sverige och nu fick jag äntligen möjlighet att göra det. Det var dessutom särskilt glädjande att tävlingen arrangerades i Malmö, den stad där jag själv växte upp.

Några veckor efter BMR Grand Prix så skickade jag ett mejl till Per Sundström. Jag undrade om det fanns något intresse från SKKF att arrangera en ny upplaga av tävlingen 2014. Svaret blev nej och anledningen var att jag arrangerade en tävling i USA, Golden Gate Championships, och att tävlingen låg under min egen organisation Global Physique. Per Sundström hotade även å SKKF:s vägnar att stänga av de svenskar som tävlade i Golden Gate Championships.
Jag blev minst sagt chockad av att läsa detta.

För det första: Varför bryr SKKF sig om vilka tävlingar som jag arrangerar i USA?
För det andra: SKKF/IFBB, som inte har någon verksamhet i USA, bryter mot svensk lag när de hotar med avstängningar som inte har några som helt lagliga grunder.
Jag har talat med tävlande som har fått betala böter tidigare och min fasta åsikt är att SKKF ska återbetala dessa bötesbelopp retroaktivt.

Inga tävlande, inga tävlingar, inget förbund

Om vi lägger lagen åt sidan för en stund och säger så här:

De som tävlar kämpar otroligt hårt för att komma i tävlingsform.
De bekostar allt själva.
Förutom utgifter för mat, tillskott och resor så får de även betala avgifter och licenser för att få lov att tävla framför en publik som betalar cirka 700-800 kronor per biljett, vilket är rena intäkter för förbundet.
Och då får de tävlande inte ens lov att tävla var de vill!
Jag skulle istället vilja jämföra de tävlande med artister som uppträder inför en betalande publik och att de därför borde få betalt för sin uppvisning.

Följande avgifter gäller för 2013 (källa: SKKF)

*Årsavgift för förening med tävlande: 2 000 kronor.

*Årsavgift för förening utan tävlande: 1 000 kronor.

*Tävlingslicensavgift: 800 kronor.

*Förseningsavgift (tävlingslicens): 1 000 kronor.

*Domarlicens: 250 kronor.

*Stödmedlem enskild, provdomare med flera: 250 kronor.

*Omregistreringsavgift (byte av klubb): 800 kronor.

SKKF är ett företag och de tävlande är deras kunder.
Att hota med avstängning om man tävlar för en annan organisation skulle vara likvärdigt med att ditt gym stänger av dig från deras anläggning på grund av att du har medlemskap i ett annat gym.

Det är stora summor pengar som årligen kommer in via avgifterna ovan samt via biljettintäkter.
Och jag bara undrar: Vad får de tävlande för det? Svaret är enkelt: Inte så mycket som en t-shirt!

Bild

Vad säger lagen?

Jag var orolig för de tävlande och även för mina modeller när SKKF kom med hoten att stänga av dem i minst 1 år för att de hade tävlat i Santa Barbara.
Jag är ingen jurist, men jag har trots allt sunt förnuft och det hela lät inte rätt. Därför tog vi inom BMR kontakt med jurister som specialiserat sig på föreningar, sport och liknande områden.
Efter några brevväxlingar så informerade SKKF att de inte kommer att stänga av någon av de som tävlade eftersom de inte var medlemmar i SKKF och därmed inte kunde stängas av.
Hmmm, really Per Sundström!
Vad säger då konkurrenslagen om den saken? (Vänligen läs bilagan nedan)
Jo, den säger någonting helt annat och plötsligt känns det så otroligt skönt att leva i en demokrati!

Låt mig slutligen få säga några saker innan jag avrundar detta inlägg

*Jag kommer att göra allt jag kan för att driva det här till rätten för att de tävlande ska kunna tävla fritt.
Har ni någonsin funderat över varför inte NPC stänger av sina tävlande när de tävlar för andra förbund här i USA?
Oavsett hur mycket tid det kommer att ta och hur mycket resurser det kommer att krävas så kommer jag aldrig att ge mig i denna fråga.

*Jag vill inte att SKKF/IFBB ska ta skada av detta, tvärtom så vill jag att detta förbund ska växa ännu mer.
Däremot är mitt mål med Global Physique att våra tävlingar ska ge de tävlande valmöjligheter.
Idag finns det bara ett förbund i Sverige, SKKF, och de känner att de kan göra vad de vill för de tävlande kommer ändå att dyka upp på deras tävlingar i slutänden.
Jag vill ha ändring på detta och menar att konkurrens också kommer att leda till att SKKF kommer att anstränga sig lite mer.
I förlängningen kommer detta att gynna hela sporten.

*Ni som tänker tävla i Globen kommer att bli behandlade med respekt och som stjärnor.
Ni kommer att få möjlighet att visa upp era fantastiska fysiker i en av världens mest kända arenor.
Vi kommer att ha riktigt bra priser till er som tävlar och vi har dessutom satt ihop en kunnig domarpanel.

*Ni behöver inte tillhöra en klubb eller förening och ni behöver inte betala för någon licens.

Ni tävlar för er själva och det enda ni behöver göra är att träna hårt och komma till tävlingen i bra form.
Ni behöver inte känna mer stress över ekonomin än vad ni redan gör.

*Låt oss till sist leka med tanken att SKKF stänger av alla som tävlar. Det kommer att innebära att SKKF blir tvungna att ställa in samtliga tävlingar i höst eftersom det inte kommer att finnas någon som får tävla.
Kom ihåg:
NI ÄR SPORTEN!

Bild

Marknadsdomstolen

I ett ärende den 20 december 2012 (MD 2012:16) 2 meddelande Marknadsdomstolen sitt beslut om ändringar i några paragrafer hos Svenska Bilsportförbundet som direkt bröt mot konkurrenslagen med stöd av 3 kap. 1 § och 6 kap. 1 § konkurrenslagen (2008:579).

Under artikel 101 i EUF-föredraget står det som citerat:
"Artikel 101 EUF-fördraget:

1. Följande är oförenligt med den inre marknaden och förbjudet: alla avtal mellan företag, beslut av företagssammanslutningar och samordnade förfaranden som kan påverka handeln mellan medlemsstater och som har till syfte eller resultat att hindra, begränsa eller snedvrida konkurrensen inom den inre marknaden, särskilt sådana som innebär att

a) inköps- eller försäljningspriser eller andra affärsvillkor direkt eller indirekt fastställs,
b) produktion, marknader, teknisk utveckling eller investeringar begränsas eller kontrolleras,
c) marknader eller inköpskällor delas upp,
d) olika villkor tillämpas för likvärdiga transaktioner med vissa handelspartner, varigenom dessa får en konkurrensnackdel,
e) det ställs som villkor för att ingå avtal att den andra parten åtar sig ytterligare förpliktelser, som varken till sin natur eller enligt handelsbruk har något samband med föremålet för avtalet."

Marknadsdomstolen menar i sitt beslut om att alla organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet, det vill säga på något sätt hanterar pengar, är att jämställa med företag. Associationsformen, det vill säga om det handlar om ideella föreningar, vinstdrivna företag eller något annat, spelar ingen roll. Inte heller spelar det någon roll om intäkterna helt eller delvis går till att täcka kostnaderna för verksamheten, lika lite som det spelar någon roll om huvuddelen av intäkterna kommer från medlemsavgifter eller allmänna bidrag.

Enligt Marknadsdomstolen ska ideella föreningar, som hanterar pengar, betraktas som företag och därför menar Marknadsdomstolen att dessa faller under konkurrenslagstiftningen. 3

Konkurrensverket

Enligt Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom menar han att utan att ge avkall på idrottens särart ska fler arrangörer kunna konkurrera och anordna tävlingar. 4

Konkurrensverket menar i sitt beslut taget 2011-05-13 med diarienummer 709/2009 att Svenska Bilsportförbundet ska ändra punkterna 7.1 och 7.2 i sina Gemensamma regler (G) så att de inte längre begränsar möjligheten för licensinnehavare att anmäla sig till, delta i eller inneha uppdrag vid bilsporttävling som inte sanktionerats av Svenska Bilsportförbundet, utöver vad som är nödvändigt och proportionerligt för att säkerställa att bilsporttävlingar inom ramen för Svenska Bilsportförbundet ska kunna anordnas och genomföras på ett säkert, rättvist och välordnat sätt, eller ett därmed jämförbart erkänt legitimt syfte.

Svenska Bilsportförbundet ska vidare ändra sina Gemensamma regler så att det tydligt framgår att om licensinnehavare, med beaktande av åläggandet i punkt 1, har begränsad rätt att anmäla sig till, delta i eller inneha uppdrag vid bilsporttävling som inte sanktionerats av Svenska Bilsportförbundet, ska berörda licensinnehavare ha möjlighet att begära motiverade beslut i enskilda fall och få beslut överprövade av en opartiskt sammansatt instans, såsom Riksidrottsförbundets skiljenämnd eller allmän domstol. 5

Kan jag delta i andra tävlingar i Sverige?

Svaret är ja på den frågan. Svenska Kroppskulturförbundet kan inte med stöd av 3 kap. 1 § och 6 kap. 1 § konkurrenslagen (2008:579) stänga av licensinnehavare att anmäla sig till, delta i eller inneha uppdrag vid kroppsbyggartävlingar som inte sanktionerats av Svenska Kroppskulturförbundet.

Källor:

1 IFBB Constitution. Atikeln 19.4 paragraf 7. http://www.ifbb.com/pdf/constitution.pdf (Hämtad 2013-05-10)

2 Marknadsdomstolens domar MD 2012:16. http://www.notisum.se/rnp/domar/md/MD012016.htm (Hämtad 2013-05-10)

3 Sveriges Riksdag. Är idrottsrörelsen ett företag? Interpellation 2012/13:212 av Berit Högman (S). 2013. http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Inter
pellationsdebatter1/Debatt/?did=H010212&doctype=ip
(Hämtad 2013-05-10)

4 Konkurrensverket. Fler ska kunna arrangera biltävlingar. 2011. http://www.kkv.se/t/NewsPage____7372.aspx (Hämtad 2013-05-10)

5 Konkurrensverket. Beslut 2011-05-13 Dnr 709/2009. 2011. http://www.kkv.se/upload/Filer/Konkurrens/2011/Be
slut/09-0709.pdf
(Hämtad 2013-05-10)