DDAD

DON'T DRINK AND DRIVE!
Hoppas att så många som möjligt läser det här inlägget innan innan nyårsfirandet.

Jag har varit i chocktillstånd de senaste dagarna då en av mina vänner ligger i koma efter en fruktansvärd motorcykelolycka. Han blev påkörd av en rattfyllerist i Miami. Jag har alltid varit för nolltolerans mot alkohol i trafiken. Inte det minsta spår borde få finnas i blodet enligt mig då alla reagerar olika på alkohol och att sätta en promille gräns skulle vara det samma som att sätta en gräns på hur mycket kokain man får sniffa innan man begär sig ut u trafiken (lagen säger att det är nolltollerans mot droger). Mariano är en av de mest godhjärtade personerna jag har träffat och det är oklart om hans liv går att räddas. Han var så full av liv och glädje! Jag ska sätta mig på första flyget efter nyår för att ta mig till Miami och besöka honom och hans familj. Hans bror Diego är som en bror till mig. Så mycket smärta och elände pga en självisk, ansvarslös full idiot som enligt mig borde få samma behandlig som vilken mördare som helst. Och om jag känner det amerikanska rättssystemet väl så kommer de inte att visa någon mercy i rätten!

Trots att du läst detta den här upplysiningen manga gånger tidigare ta dig lite tid att läsa det igen och tänk efter innan du sätter dig i bilen på nyår (även dagen efter)

Alkoholupplysning

– Det kan räknas som rattfylleri även under gränsvärdena, om körningen varit vårdslös. I andra fall kan det räcka med en varning, trots att du legat över gränsvärdena.
– Att ge alkohol till någon som du vet ska köra kan räknas som medhjälp till rattfylleri, vilket är straffbart. Samma sak gäller om du lånar ut bilen till någon som är full.
– Blir du omhändertagen på grund av att du varit för berusad i något annat sammanhang kan körkortstillståndet dras in.
– Alkohollagarna gäller inte bara bilar, utan alla motorfordon.
Det går inte att påverka förbränningen av alkoholen. Glöm bastu och liknande, det är bara att vänta som fungerar.
– Trots att alkoholen inte är kvar i blodet, är man oftast sliten dagen efter man druckit mycket alkohol.
– Vikt, hälsa, kön, drickhastighet och matval påverkar promillehalten.
– En person som dricker exakt lika mycket alkohol vid olika tillfällen, kan få olika promillehalter beroende på en rad faktorer, exempelvis matintaget.
– Rattfyllerilagstiftningen gäller överallt, även inom inhägnat område och på privat mark.

417268_10150579068866394_1324545713_n.jpg

Get well soon buddy!