Bra frågor om min satsning från Anonym,

Fick en bra kommentar (med frågor) av någon på mitt första inlägg… Tänkte jag skulle publicera frågan och svaret så ni kan se, (då frågorna var väldigt relevanta och jag själv inte har varit helt tydlig med det)..

Fråga

Hej.
Kul att du skriver så detaljerat om både träning och kost.
Men jag skulle vilja veta orsaken till att du ska banta ner dig. Är det för att du nu blir senior och då att motståndet blir mycket hårdare?, för i 120 och 120+, som senior så är du inte längre bland toppen, men att banta ner dig gör att du får betydligt lättare motstånd. Sen så har jag en fråga gällande klassisk lyftning. När det(vilket det kommer) VM/EM osv inom klassisk lyftning, kommer du då fortsätta med utrustning eller kommer du köra klassiskt? Jag personligen anser att du är mycket bättre klassiskt än med utrustning. Hoppas du inte tar detta på fel sätt. Du är en bra lyftare med en ljus framtid.
Kör hårt och lycka till.

Svar

Hej Anonym (Ett namn hade varit bra 🙂 ) Det är bra frågor du ställer, och jag ska väl ha ett svar på alla..

1) Viktnedgången är mest för jag vill bli av med allt / det mesta av, det överflödiga fettet. Enda gången jag känner att det går att göra är NU. Då jag ska bli senior första år, och inte behöver satsa på internationella tävlingar (Fast att SportChefen bland annat vill det tex). Att jag inte tänker satsa på det, beror på att jag inte vill ha någon press från träning – då jag istället ska fokusera på att fixa med jobb osv under nästa vår, höst som revisorsassistent. Det är prio 1 nu. Då har jag med andra ord råd att kunna bli av med mitt överflödiga fett för att sedan kunna bygga upp vikten i muskler.

2) Det med motståndet (du måste mena internationellt va? För I Sverige känns inte motståndet särskilt svårt, inte om jag satsa i alla fall). Jag kommer tex vara med på Senior SM iår (är tanken) FÖR SKOJJ SKULL. Inte kommer jag satsa på det, nej jag kommer vara mitt i en diet, vägandes kring 110, helt ovan med utrustning och allt. Men jag ska vara med, är tanken.

Internationellt är det inte alls säkert att motståndet är lättare i klass 105, det varierar. Men som sagt, tanken är inte att jag ska tävla internationellt under 2013, och när jag ska tävla, så blir det i klass 120.

Det med Klassisk… Jag vet inte. Jag vet inte hur det kommer att utvecklas. JUST NU är det inte EM och VM där. BLir det så, kommer jag såklart att överväga det. Men nu är det ”störst” att bli värdsmästare som Senior med utrustning, inte utan, (då det inte ens har VM status).

Din personliga åsikt om vart jag är bäst kan jag kanske hålla med om. Inte helt säker. Men vi lär se till våren/sommaren.

Nej nej, tog inget på fel sätt. Bra frågor du hade, som kanske många undrar över. Kul att du följer med där.

Tack!
Kör hår du också.