Börja om från grunden i Knäböj

5 November 2012.

Idag körde jag igång mitt nya koncept som jag nämnde i fredags i knäböjen!

Detta för att jag anser att min grundteknik är ganska dålig – fast att jag är så stark… Detta har nog gjort att min utveckling har bromsat upp lite, men nu har jag tid att fixa till sådana problem.

Det största problemet är ju att mina knän åker in efter att jag vänder i bottenläget (inte alltid med ofta på tunga set). Det jag har gjort nu är att jag lindar ganska hårda (två st, dubbelvikta röda gummiband) runt knäna, så att jag på nedvägen får ta i extra mycket för att aktivera rumpan (kommer inte ihåg vilken muskel, men det känns att den inte är så tränad, då jag känner att jag får jättemycket kontakt med bara stången). Tanken är ju då att jag ska köra detta i 2-3 månader, och för varje repetition tänka mig extra för att trycka ut knäna, och HÅLLA kvar dem utåt på vägen upp… Detta blir en stor utmaning då även gummibanden vill dra ihop knäna. (Film kommer nästa vecka).

Tipset om detta fick jag från Hakkon men jag ska diskutera det med min fantastiska naprapat Petter Johansson (med över 20 års erfarenhet) på torsdag. För att se vad han tycker.

Dagens träning.

Knäböj, gummiband runt knäna: 3x6x170.

High Box squat: 200×3, 230×3, 260×3

Benpress: 350×5, 415×5, 460×3, 485×5, 500×3

– Ja här blev det lite vikter idag. Jag brukar hålla mig runt 400 kg i benpressen, (och tycka att det är tungt, MEN då har jag visst aldrig behövt att ta i). Idag skulle jag köra 5a, 3a, 2a. Egentligen tänkte jag sluta på 485 – men då kände jag att jag ville testa lite till, så det blev 5 där istället. Sedan 500×3. Ska se till att alltid ha vikter kring 500 kg istället- roligare 😉

Sedan har jag börjat hänga på mina klubbkompisar på lite övningar som jag egentligen aldrig kör, som jag är sjukt ovan vid (just nu) samt jävligt kass på. Daniel Back har jag lite småtävlingar med, men ja, innan året är slut så ska det helst inte finnas någon övning där han kan slå mig i… Tex så var han bättre än mig på frenchpress för 1 månad sedan, (efter att han har tränat det varje vecka i typ 8 år, så sa han idag att det var 62,5 som PB) och jag hade ju 70×5 i onsdags.

Idag hängde jag på:

Militärpress: 2x5x70, 80×3. Detta är ju sjukt små vikter. Min andra gång jag kör stående militärpress sedan med den (sittande) när jag var 17 år pga mina axelskador – (gjorde då som bäst 92,5×8). Det kändes helt Ok i axlarna nu, men jag får se framöver. Back Gjorde också 80×3 och enligt honom så vann han då jag tog i med benen på min första repetition – visst, vi kör på det. Jag Återkommer med uppdaterade resultat.

Sedan körde jag lite biceps med rak stång (fungerar sådär med mina handleder)… 50×5, 70×7, 70×5.

Jag får se till att bli lite bättre på biceps också. Dock håller jag inte på med något sådant där – söka kontakt med muskeln – skit, utan jag kör på och svingar på… Tycker mer om att köra min 2 set hantlar i veckan, räcker ju egentligen.

Håll utkik efter intervjuerna från Västerås med Anki och mig! Kommer snart på bloggen…!