Lite matlagningstips (Lax)

Hej!

Vad skönt det är att vila när det är planerad vila. Dock längtar jag otroligt mycket till att dra igång med träningen nästa vecka. Halsen börjar kännas ok nu. Får hoppas att det inte förvärras tors-sön då jag ska jobba…

Jag tänkte börja med att lite då och då skriva ut lite recept på maten som jag äter. JUST NU är et inte roligast i världen då jag ligger så lågt på kcal – därav är det knappt något fett i maten. Men det fungerar ganska bra. Ska försöka hinna med lite fler matinlägg framöver också…

Snart kommer Lejla över så då har jag planerat Lax med potatis, broccolimix, ärtor och romsås till oss…

* 500g klyftpotatis i ugnen. + kryddor…
Kör de tills de är klara , cirka 30 min på 200 grader. Det där med tid och matlagning är inte helt min grej då jag går mycket på känsla och tittar till och märker när det är klart. Kör också olika grader beroende på stressnivå här hemma…. För er som kan – häll på olja typ en halv dl så blir det godare…

* Lax.
(Första gången på 6 månader att jag köpet i butik. Annars tar jag alltid helt färsk från fiskboden (men leveransen kommer tydligen imorgon))
– Enklast är att köra det i ugnen i en form jämte potatisen och då på 175 grader… Idag ska jag dock steka laxen. Hetta upp stekpannan och stek på 4/6 nivån på värmen… Krydda alltid med Vegeta (ja ni vet kryddan som jag har i ALL matlagning) sedan lite peppar…

*Romsåsen
Grunden idag: 250 g kesella (1%) och 150g turkisk yoghurt (3%). För icke dietandes – kör på med gräddfil och crème fraîche………
Finhacka färsk dill och en rödlök. Tillsätt stenbitsrom. Krydda med Vegeta och peppar.

* koka snabbt upp broccolimix om den är fryst. Kör helst på färskt där också. Blomkål, broccoli och ärtor.

(För de som inte hunnit införskaffa Vegeta där hemma, använd salt…)

Lite bilder också:

image-67.jpeg

image-69.jpeg

Skickat från min iPad 4