Besöket hos Smålands Rygg och Idrottsklinik

I onsdags var jag på besök hos mina Naprapater. Idag var det Jesper (som jobbat där i 2 år nu, och fixat mig mycket inför EM och VM förra året) som tog han om mig. Både han och Petter har bra koll på mig, och just problemet med ryggen.

Jesper konstaterade följande idag (kortfattat):

* I Juli/augusti så fick jag en disk-”bukting(?)” pga den tunga träningen. Jag hade ont hela Augusti vad jag minns, inför VM. Sedan lugnade det sig lite i höstas – då jag körde med betydligt lättare vikter (med gummibanden).

Problemet är att det är NÄRA ett diskbråck, vilket skulle vara Worst case scenario…

Vad jag får göra är att hoppas och hoppas att jag klarar mig fram till SM. Efter det, om jag inte får diskbråck, så blir det en lång rehabperiod, för att vila ut ryggen och få ordning på den.

De ska dock diskutera lite med varandra och återkomma till mig sen, angående.

1) OM det är så pass allvarligt och riskabelt att jag bör skippa SM och börja rehaba nu. Sist, för 1,5 månader sedan, så sa Petter att det inte bör vara några problem att satsa tills SM. Dock spelar detta lite roll beroende på hur följande går:

2) De ska försöka fixa med en MR-röntgen, så vi kan se vad det är, om det nu går och se. För jag kommer ju inte belasta ryggen när jag bara ligger ner…


Vad jag själv ska göra i nu är att fortsätta och fokusera på magträngningen. Fokus ska dock vara på statiska övningar, på boll, och utan boll, tex plankan, sidoplanka, med vikt, utan vikt. Detta för att få mer stabilitet i både rygg och mage.

Här nedan kommer de övningar jag fick av Jesper idag: Om någon annan vill ha lite inspiration!

Skärmavbild 2013-04-24 kl. 22.15.22.png
Skärmavbild 2013-04-24 kl. 22.15.34.png