Första intrycket av Sarajevo! Vattenpipa av apelsin ?!

Första dagen fick jag massor av intryck! Här är allt annorlunda, det går inte att jämföra med något, staden utstrålar lugn och glädje helt enkelt. Vi hann med en del saker under dagen, bland annat Cevape från Sarajevo som anses vara de bästa i världen (och detta säger alla…) Till och med Kroaterna som jag sa till att jag skulle hit ”du måste testa Cevape därborta”.

Det gick att beställa 5/10/15 bitar – självklart frågar jag om vi inte kan köra på 20 st. Det gick bra 🙂 Personalen kollade in mig ganska mycket när jag åt konstaterade Lejla. Vi promenerade genom stan, och kikade runt. Kommer slänga upp mer bilder från specifika händelser senare, tex så ska vi på stans största museum (Gallery) som just nu har fokus på Srebrenica.

Efter Cevape fick vi uppleva något nytt…. Vi skulle sätta oss och ta lite vattenpipa – och så kunde man välja på Vanlig eller Fresh. Vi undrade såklart varför Fresh var 100% dyrare. Jo, koppen där uppe var då en halv apelsin istället, och de hade apelsin och apelsinskal i vattnet. Det blev fresh, det var gott! Helt nytt, någon annan som varit med om det?

Cafeer kryllar det av, och goda kakor…Så ja, jag har blivit tjockare, mycket tjockare. Men Som jag och Anki konstaterade – jag har ju något att dieta för i Höst då ;). Samtidigt som jag skickar ett kort på alla sjukt goda bakelser från ett av de finaste konditorierna i stan, som var ”svindyrt” (15 kr / bakelse……….) så får jag tillbaks ett sms från Anki ”jo min kesella kostar också 15 kr, + en apelsin”. Jag konstaterade bara att jag för 1h sen fått i mig lite apelsin också. – Enkelt sagt, livet här är inte det samma som i Sverige för mig nu!

Skärmavbild 2013-07-13 kl. 10.13.34.png

Lejla!
Skärmavbild 2013-07-13 kl. 10.13.50.png

Jag och mina cevape 🙂
Skärmavbild 2013-07-13 kl. 10.14.13.png

Vår nya upptäckt! Vattenpipa med en halv apelsin som kopp. Säkert massor av er som vet om de, men jag som ändå rökt massa vattenpipa förr i tiden, hade ingen aning om detta.
Skärmavbild 2013-07-13 kl. 10.15.06.png

Ja, ser ni på alla bakelser eller, och de är ju typ gratis?!
Skärmavbild 2013-07-13 kl. 10.15.33.png

Kvällsmat, Burek! De gör de i en stenung med massa kol och grejjer över allt. Hur gott som iaf.