Vila i frid Stolpen

Igår fick jag en kalldusch när jag var på jobbet – jag fick det meddelat att JSKs ordförande, eldsjäl, grundstomme och mycket mer som han var – Björn ”Stolpen” Stolphammar hade gått bort kvällen innan. Detta efter en löprunda som avslutades med stretching. Några personer såg hur han föll ihop av en hjärtinfarkt, de försökte rädda honom tills ambulansen kom, men det gick inte.

Stolpen har inte bara betytt ” allt ” för klubben, utan väldigt mycket för oss enskilda medlemmar. Jag minns fortfarande en solig dag i augusti 2006. Stolpen kom och hämtade mig på tågstationen i Jönköping. Han skulle visa mig klubben och se vad jag gick för. När vi väl kom in i gymmet så tog jag på mig ”mina gymhandskar” och då fick jag snabbt reda på ”sådant skit har ingen på sig här, ta av dig dem innan någon börjar reta dig ” . Sagt och gjort! (Värt att tillägga var att mamma råkade ta fram dem för en vecka sedan, OM jag kommer se till att spara dem!). Stolpen har genom åren kämpat med alla oss ungdomar & juniorer, stöttat oss och hjälpt oss. Han har varit hjärtat i klubben och alla har förlitat sig på att stolpen sköter och löser allt – vilket han också har gjort. Det finns så mycket minnen, så mycket att säga om Stolpen. Men de flesta, i alla fall alla som sysslat med styrkelyft ett tag, vet om Stolpen. Han har alltid synts till, alltid sagt det han vill och alltid engagerat sig i Styrkelyft mer än de flesta i Sverige. Hade Stolpen inte tagit fram oss ungdomar på så sätt som han har, hade Sverige gått miste om många framgångar på både nationell och internationell nivå.

Klubben såg till att samlas igår så alla kunde få reda på vad som har hänt, prata lite och försöka lugna oss efter chocken som bara slog ner helt oväntat. Jag själv sitter i styrelsen som kassör och tillsammans med de andra från styrelsen har vi ett megauppdrag att sköta nu. Stolpen skötte 80% av JSK alla andra fördelade 20%. Detta blir en mycket tuff uppgift för oss, men medlemmarna är engagerade, och alla är medvetna om att alla måste ge lite extra nu med tanke på omständigheterna. Klubben ska leva vidare, och försöka bibehålla den anda som Stolpen skapat tillsammans med oss medlemmar.

Okt_13_06_stolpen_och_niclas_9.jpg

Vila i frid Stolpen, vi kommer alltid att minnas dig.