Svar på fråga "är du skadad eftersom du bara kör bänk nuförtiden?"

Fick en fråga här om dagen,är du skadad eftersom du bara kör bänk nuförtiden” som kommentar på ett av bänkpassen.

Då tänkte jag att jag kanske inte har varit tydlig? Eller så har läsaren inte läst bloggen under lägre tid eller helt enkelt bara missat. Sak samma, jag skriver ett litet uppdaterande inlägg om det.

Svar:

Japp, jag är skadad. Ryggen, diskarna, tre stycken. Inte tränat böj eller mark sedan maj förra året. Jag var på MR röntgen i september, svaren har kommit till min ”egna” läkare. Han har sedan beskrivit ”fallet” till hela ”teamet”. Främst är det mina naprapater på smålands rygg och Idrottsklinik som kommer ha hand om rehaben. Jag har ju haft ett schema sedan sommaren, där fokus är på mage (de mer djupa musklerna?) och rygg. Men nu gör jag allt jättelätt.

Det jag just nu väntar på: att naprapaterna ska FÅ BILDERNA från röntgen (tagit lång tid!!!) och sedan så ska de ha ett nytt program klart. Krister sköter programmet för bänken, naprapaterna ska ju se till att skadan försvinner, detta med hjälp av rehab såklart, men även vila som jag nu gjort läge, och så ska jag träna kroppen mer så den blir symmetrisk, vilket den inte är idag. När allt detta är på sin plats, så drar jag igång med böj och mark igen, och då ska jag bli bättre än någonsin. Jag skyndar långsamt… Så skadan verkligen försvinner, och att den inte förvärras.

Litar på de som är runt om mig. De kan ju sin grej 🙂 Jag bara lyssnar och tränar, fungerar hittills…

Ett litet snabbt svar på lunchen innan jag fortsätter med min revision 🙂 !